FOTO a VIDEO: Pred budovou NR SR niekto vysypal neznámy biely prášok - priestor uzatvorili policajti!

23.3.2018

Zdroj: FB Ondreja Dostála

Páčil sa vám článok?

V Národnej rade SR je dnes rušno. Poslanci hlasujú o dôvere rekonštruovanej vláde nového premiéra Petra Pellegriniho, čo využil zatiaľ neznámy provokatér, ktorý pri vchodu pred budovou vysypal na dlažbu neznámy biely prášok. Priestor okamžite uzatvorila polícia a pravdepodobne sa čaká na príchod špecialistov, aby vylúčili možnosť, že ide o nebezpečnú látku typu antrax či inú biologickú zbraň.

„Veľká biela lajna pred parlamentom," okomentoval vlastnú fotografiu poslanec NR SR Ondrej Dostál, ktorý ju následne zverejnil na svojom facebookovom profile. Pod ňou sa okamžite začali objavovať rôzne komentáre, ktoré rozsypaný biely prášok spájali s aférkou súvisiacom s novým premiérom Petrom Pellegrinim. Tomu tento týždeň na tlačovej besede strany Most-Híd vypadol z vrecka saka biely sáčok, o ktorého obsahu sa okamžite začali viesť v médiách aj na verejnosti búrlivé diskusie.

V náznakoch sa dokonca objavila aj možnosť, že by mohlo isť o igelitový sáčok plný kokaínu. Predseda vlády SR však večer najskôr prostredníctvom svojho hovorcu a následne aj sám vo videu tvrdil, že išlo o obyčajné špáratko v papierovom obale.   

Zdá sa teda, že táto aférka, ktorá netrvala ani 24 hodín inšpirovala aj neznámeho recesistu a ten vysypal pred vchod do NR SR biely prášok, pri ktorom je kartónová krabica a kúsok od nej papierový obal od cukru alebo múky. S najväčšou pravdepodobnosťou aj rozsypaná látka je buď hladká múka alebo práškový cukor. Aj napriek tomu však polícia priestor uzavrela páskami a čakalo sa na príchod členov chemickej jednotky, ktorí mali vylúčiť potenciálne nebezpečenstvo. Napokon sa ukázalo, že išlo o protest istého mladíka, ktorý niekoľko minút držal v rukách kartón s nápisom: "Prekračujete lajnu slušnosti!"

(ars, foto: FB Ondreja Dostála, video: FB Petra Pellegriniho, tasr, tivi)

 

Páčil sa vám článok?