Deti z detských domovov budú hrať futbalovú súťaž o Pohár Karola Poláka

12.3.2018

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Už presne o mesiac začína futbalová súťaž detských domovov vo futbale „Pohár Karola Poláka" a organizátor tejto súťaže avizuje v tomto ročníku nové pozitívne zmeny. „Tento projekt vymyslel legendárny bratislavský komentátor Karol Polák, ktorý bol aj dlhoročným prezidentom súťaže. Tento rok sa uskutočnia dva semifinálové turnaje – v NTC Senec a NTC Poprad a finále sa uskutoční už tradične v Štrbe,“ povedal predseda občianskeho združenia “múdry pes” Ľubomír Dranga.

Súťaž je profesionálne zorganizovaná a hlavne vďaka garantom kvality - Slovenskému futbalovému zväzu a Ústrediu práce, sociálnych vecí a rodiny sa každý rok darí získavať dostatok partnerov, ktorí dokážu udržať tento projekt pri živote a poskytujú deťom z detských domovov možnosť hrať semifinálové zápasy na pekných futbalových štadiónoch v NTC Poprad a NTC Senec i neskoršie finále v podtatranskej obci Štrba. „Sme veľmi radi, že úlohu ambasádora prijal generálny riaditeľ RTVS pán Jaroslav Rezník a k mediálnym partnerom sa tradične pridala Tlačová agentúra Slovenskej republiky a internetový portál zoznam.sk” povedal predseda Generálnych partnerov futbalovej súťaže - Pohár Karola Poláka 2018, podľa ktorého tento turnaj aktivizuje mnoho mladých ľudí a okrem samotného pohybu im ponúka šancu zdokonaliť sa v zručnostiach akými sú cieľavedomosť, vytrvalosť, tímová spolupráca. Táto súťaž je súčasťou aj medzinárodného programu Grassroots, ktorý podporuje rôzne formy futbalu bez rozdielu pohlavia, veku, sociálneho statusu, kde nie je miesto pre diskrimináciu a práve projekt "Pohár Karola Poláka" ponúka pre deti a mládež z detských domovov z celého Slovenska spoločenskú príležitosť a športovú hodnotu, kde môžu ukázať svoj talent a vášeň k futbalu.

Zdroj: Štrba

„V tomto ročníku využijeme prvý krát nový pozitívny prvok, na Slovensku zatiaľ nepoužívaný - hráči budú od rozhodcov dostávať nie len žlté a červené karty, ale za fair play gestá budú deti odmenení rozhodcami aj zelenými kartami - kartami fair play. Tento nový futbalový prvok zavádzame do tejto súťaži v spolupráci s klubom fair play pri Slovenskom olympijskom výbore a dúfam že sa nám osvedčí a budeme ho používať aj vo všetkých ďalších mládežníckych súťažiach ” - prezradil Vladimír Lupták, hlavný koordinátor Grassroots projektov Slovenského futbalového zväzu. Semifinálové zápasy súťaže "Pohár Karola Poláka" prebehnú 22. mája a 24. mája v národných tréningových centrách v Poprade respektíve v Senci a finálový turnaj sa uskutoční 18 - 20. júna na futbalovom štadióne na Štrbe.

(TASR, ilustračné foto: abn, Obec Štrba)

Páčil sa vám článok?