FOTO a VIDEO: Herečka Judit Bárdos bola po novinárskej premiére filmu Backstage v rozpakoch. Prečo?

Zdroj: Backstage

Páčil sa vám článok?

V bratislavskom kine Lumière mal dnes novinársku premiéru film Backstage, ktorý odhaľuje zákulisie televíznych súťaží. Na premiére nechýbala ani trojica hlavných hereckých predstaviteľov – Mary Havranová, Judit Bárdos a Ondrej Hraška, ktorý sa z Bratislavskými novinami podelili o svoje bezprostredné dojmy.

​Tanečný film Backstage vznikol na základe námetu Dušana Rapoša a rozpráva príbeh mladých tanečníkov z mestečka Svit pod Tatrami, ktorí snívajú o tom, že sa jedného dňa stanú slávnymi a bohatými. „Scenár sa mi veľmi pozdával, pretože to bolo úplne niečo iné, než som doteraz robila. Páčila sa mi jeho energia, mnoho rôznych tém, ktoré sú mi niečím blízke - prekonať sám seba, ísť cez prekážky, bojovať. Pozrela som si videá The Pastels a bola som unesená z toho, ako tancujú a čo z nich vyžaruje," uviedla v stredu na tlačovej konferencii v Bratislave česká režisérka Andrea Sedláčková (Fair Play, 2014), ktorá bola spolu s Naďou Clontz aj scenáristkou filmu, ktorý sa odohráva počas televíznej súťaže tanečníkov a popisuje jej zákulisie. „Chodila som za mnohými režisérmi a tiež bývalými porotcami, ktorí mi rozprávali, ako to v televíznych súťažiach chodí, hovorila som si, že by to mohlo všetkých zaujímať a všetkým povedať pravdu, možno prekvapivú," povedala pre TASR Sedláčková.

Práve talentová šou otvorí tanečníkom dvere do veľkého sveta a nablýskaného šoubiznisu. Pre vzťahy a charaktery členov skupiny to znamená veľkú zmenu a tvrdú skúšku. Svojmu snu sú niektorí schopní obetovať až príliš veľa. West Coast Crew sa postupne stávajú miláčikom publika a producent pre väčšiu sledovanosť vyťahuje na verejnosť ich neľahké osudy a skutočnosti, ktoré môžu poriadne naštrbiť ich dlhoročné priateľstvo.

V závere filmu sa na televíznom pódiu vystrieda až 80 tanečníkov. „Snažili sme sa čo najdôveryhodnejšie ukázať, ako hlavní hrdinovia prechádzajú pavúkom v rámci televíznej súťaže a ako to v samotnej súťaži chodí," doplnil k scénam s veľkými technológiami, ktoré bežne používajú televízne produkcie, Miňo Kereš. Ten sa podpísal pod choreografie a je podľa režisérky kľúčovým tvorcom filmu. Titulné postavy stvárňujú Mária Havranová, Tony Porucha, Ondrej Hraška. Ďalej hrajú The Pastels, Judit Bárdos, Ivana Chýlková, Roman Luknár, Dušan Kaprálik, Kryštof Hádek či Ben Cristovao. Ten je zároveň autorom titulnej skladby Padám, ktorú naspieval spoločne s Máriou Čírovou.
„Cítila som sa ako doma, už ako dieťa som veľmi túžila natočiť takýto film, keďže som sledovala všetky tie americké filmy tohto typu. Netušila som, že to príde takto skoro," prezradila Havranová alias filmová Mary, ktorá presne pred troma rokmi bola na kastingu do Backstage. „Tanec milujem, ešte viac som spoznala hip-hop, bola to pre mňa obrovská skúsenosť, budem z nej čerpať do konca života," vyhlásila herečka debutujúca na plátne, ktorá svoju filmovú premiéru dosť dlho v sedadle kina predýchavala a bola evidentne dojatá.

A takto bezprostredne po skončení filmu reagovala herečka Judit Bárdos, ktorá si vo filme zahrala dramaturgičku televíznej tanečnej šou:

K filmu vznikla aj sprievodná pesnička, ktorú si už pozrelo viac než milión ľudí:

„Keď som to videl, stále si tam pritom tanci pripadám ako pokazená výhybka. Tancoval som folklór, k tancu mám blízko, ale určite nie k takémuto, pre mňa to bolo veľmi náročné, keď som videl tú energiu, akú majú chalani a Mary," komentoval nakrúcanie Hraška, ktorý tanečné hip-hopové kúsky poctivo trénoval tri mesiace.
Backstage príde do kín 15. marca, už od 7. marca začína promo turné v podaní tanečníkov z The Pastels. „Máme pripravenú veľmi interaktívnu šou, dúfam, že si ľudia s nami zatancujú, celé kino roztancujeme a týmto filmom roztancujeme celé Slovensko," avizoval Kerekeš. Šnúra vystúpení štartuje v Poprade, ďalej bude pokračovať v Prešove, Košiciach, Banskej Bystrici, Liptovskom Mikuláši, Trenčíne, Žiline, Nitre, Trnave, Piešťanoch, Šamoríne a vyvrcholí v Bratislave.

(TASR, ars, video: Facebook, Youtube, foto: Backstage)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie