Pri využití školského areálu na Dlhých dieloch sa spomína skatepark

Skatepark na Gercenovej

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Plánovaný skatepark v areáli Základnej školy A. Dubčeka na Majerníkovej ulici na bratislavských Dlhých dieloch by mal napodobniť už existujúci areál na Gercenovej ulici v Petržalke (na fotografii). Uviedol to Teodor Kuhn z Asociácie skateboardingu SR, ktorá by mala nový priestor dobrovoľníckou formou realizovať.

Na vybudovanie skateparku schválili v utorok (27.2.) poslanci Karlovej Vsi v rámci zmien tohtoročného rozpočtu 8000 eur. Samospráva upozornila, že o umiestnení skateparku však ešte nie je definitívne rozhodnuté. „Skatepark je prvkom, o ktorom sa uvažuje pri tvorbe koncepcie využitia školského areálu," uviedol vicestarosta Karlovej Vsi Branislav Záhradník. Koncepciou sa zaoberá pracovná skupina zložená z miestnych poslancov, zástupcov miestneho úradu, školy, združenia rodičov, športovcov i Karloveského športového klubu (KŠK). „V Karlovej Vsi je málo športovísk, preto by aj prípadný skatepark mal byť prístupný širokej verejnosti," dodal Záhradník.

Na vybudovanie plochy s jednotlivými prvkami bežnými pre skateparkové priestory bude potrebné podľa zástupcu Asociácie skateboardingu SR zohnať viac peňazí ako schválenú sumu v karloveskom zastupiteľstve. „Budeme na to hľadať peniaze prostredníctvom dobrovoľníckych príspevkov, tak ako tomu bolo aj pri skateparku na Gercenovej," ozrejmil Kuhn. Pripomenul, že dobrovoľníci vtedy zozbierali viac ako 3000 eur.

(TASR)

Páčil sa vám článok?