VIDEO: Samo Tomeček tiež spieval na smeráckom MDŽ, ale tvrdí, že smrť dvoch mladých ľudí si na ňom patrične uctil

Zdroj: Facebook S.T.

Páčil sa vám článok?

Vo štvrtok sa v bratislavskom Národnom tenisovom centre konali oslavy Medzinárodného dňa žien, ktoré organizovala vládna strana SMER-SD. Na podujatí vystúpil Pavol Hammel, Marie Rottrová či Samuel Tomeček Band, za čo boli umelci podrobení kritike verejnosti. Ľudia by v dňoch, kedy sa konajú pohreby obetí dvojnásobnej vraždy, očakávali skôr vyhlásenie štátneho smútku než okázalé estrádne veselice.

Asi si to medzitým uvedomili už aj v centrále strany SMER – Sociálna demokracia, nakoľko včerajšie oslavy MDŽ v Trnave ako aj tie dnešné v Námestove boli zrušené. Akurát dnes v obci Štiavnik pri Bytči pochovanú zastreleného investigatívneho novinára Jána Kuciaka. Jeho snúbenica Martina Kušnírová mala pohreb včera v Gregorovciach, odkiaľ pochádzala. Ich smrť nenechala ľahostajného na Slovensku naozaj nikoho, premiér Robert Fico to označil za priamy útok na demokraciu a za informácie o páchateľovi tejto brutálnej popravy prisľúbil vyplatenie odmeny vo výške milión eur. Napriek tomu sa však vo štvrtok večer zúčastnil na oslavách MDŽ v Bratislave, kde ho čakala plná sála NTC. Písali sme o tom TU. Pre ženy bol pripravený aj kultúrny program, v ktorom vystúpili Pavol Hammel, Marie Rottrová a Samuel Tomeček. Ten však podľa ľudí, ktorí sa akcie v NTC zúčastnili, svoj repertoár upravil tak, že ho tvorili najmä pomalšie, teda skôr smutné pesničky ako napríklad Zbohom buď alebo Hallelujah, ktorú dokonca venoval na počesť dvoch mladých ľudí. „Bol to smutný týždeň,“ povedal do mikrofónu Tomeček.

Bratislavské noviny ho v súvislosti s účinkovaním na smeráckych oslavách tiež oslovili a dnes nám od mladého speváka prišlo nasledujúce vyjadrenie: „Situáciu, ktorá nastala, si všetci v našej skupine plne uvedomujeme. A aj mňa ako človeka, ktorý žije na Slovensku, sa to veľmi dotklo. Je strašné, že niekto zabil dvoch mladých ľudí, ktorí mali život pred sebou . Rodinám a blízkym chcem aj týmto vyjadriť úprimnú sústrasť. Čokoľvek iné by som v tejto chvíli napísal, by nemalo absolútne žiadny význam, pretože život Jánovi Kuciakovi ani Martine Kušnírovej nič nevráti. Svoju účasť na koncertoch v súvislosti s okolnosťami, ktoré sa stali, som samozrejme takisto zvažoval. Nakoniec sme v nadväznosti na zmluvné podmienky, ktoré vždy dodržiavame, s kapelou na akcii vystúpili.“ Treba však uznať, že Samuel Tomeček bol z trojice vystupujúcich umelcov jediným, ktorý sa k tragédii z Veľkej Mače vyjadril a patrične si pamiatku dvoch zavraždených mladých ľudí aj uctil.

V programe zaznela v jeho podaní napríklad pesnička Zbohom buď, lipová lyžka:

(ars, foto: abn)

Páčil sa vám článok?