FOTO: Kto je zodpovedný za stav chodníkov v okolí podchodu na Trnavskom mýte počas jeho rekonštrukcie?

23.2.2018

Zdroj: Facebook Juraj Bača

Páčil sa vám článok?

Aj počas zimných mesiacov pokračuje rekonštrukcia podchodu na Trnavskom mýte, čo núti mnohých peších využívať chodníky v jeho bezprostrednom okolí. Tie sú však aj v súvislosti s prebiehajúcimi stavebnými prácami pri vstupoch do podchodu znečistené oveľa viac než predtým, ale napriek tomu evidentne neudržiavané.

​Nachádzajú sa na nich vrstvy blata, topiaci sneh zas vytvoril mláky na viacerých miestach najmä v blízkosti výkopových prác. Na sociálnej sieti sa objavila fotografia aktuálnej situácie na chodníku, ktorý vedie od vchodu do podchodu pred Istropolisom smerom na Vajnorskú ulicu. Po celej jeho šírke je obrovská mláka, cez ktorú sa musia ľudia brodiť, ak nechcú kráčať po trávniku, na ktorom bol ešte pred pár dňami sneh.

Kontaktovali sme spoločnosť Immocap Group, ktorá vykonáva rekonštrukciu podchodu, ale tá nám po preverení situácie oznámila, že údržbu chodníka vedúceho od Trnavského mýta na Vajnorskú ulicu by mali zabezpečiť pracovníci podniku verejno-prospešných služieb, ktorý patrí pod Magistrát hlavného mesta Bratislavy. Ten sme na stav chodníku upozornili prostredníctvom e-mailu a veríme, že sa kompetentné oddelenie už naším podnetom zaoberá, nakoľko mrazy, ktoré majú udrieť budúci týždeň, by mohli tento chodník zmeniť na nebezpečnú ľadovú plochu.

Potešiteľné je, že rekonštrukčné práce pokračujú v pomerne rýchlom tempe. V týchto dňoch je najrušnejšie pred pre chodcov uzavretým vchodom pri Tržnici, kde inštalovali pohon výťahu a montovali prístrešok. V samotnom podchode začali betónovať podlahy budúcich obchodných priestorov. Fotografie z pokračujúcich prác nájdete v našej galérii. 

(ars, foto: facebook)

Páčil sa vám článok?