VIDEO: Príďte v sobotu aj s deťmi do Hant arény na ligu v sálovom futbale – určite neoľutujete!

15.2.2018

Zdroj: Facebook

Páčil sa vám článok?

V našom hlavnom meste je veľa priaznivcov, ktorí by vedeli oceniť kvalitný šport, len naň akosi nemajú kam chodiť. Ale práve v sobotu 17. februára od 17.30 hod. budú mať jedinečnú príležitosť zaplniť Hant arénu (halu na Pasienkoch) pri ligovom zápase futsalistov bratislavskej Pineroly. Domáci sľubujú predzápasovú šou aj s deťmi a pre každého diváka pivo alebo kofolu zadarmo!

​Možno ste netušili, ale Bratislava momentálne dominuje slovenskému futsalu. Naše hlavné mesto má v najvyššej domácej súťaži až trojnásobné zastúpenie – na čele tabuľky je ŠK Slovan, ktorý sa v minulej sezóne ešte pod názvom Slov-Matic FOFO stal majstrom SR a na popredných priečkach figurujú ešte aj kluby Wild Boys´02 a Pinerola Futsal 1944. Práve klub Pinerola našu krajinu pred dvoma rokmi reprezentoval aj v Pohári európskych majstrov a aj v tejto sezóne chce bojovať o titul. Momentálne produkuje azda najatraktívnejší futsal aj to aj vďaka  piatim legionárom, vrátane štyroch Brazílčanov, ktorí sa volajú Rafael Carvalho dos Santos (RAFA), Wesley Estevao dos Santos (WESLEY), Valdemir Da Silva (MIMI), Victor Seiji Martins de Souza (VITINHO). Práve od ich príchodu kvalita tímu výrazne vzrástla, čo sa prejavilo na víťaznej ligovej sérii, ktorú narušila jedine remíza 2:2 s vedúcim Slovanom. V uplynulých dňoch si hráči Pineroly odskočili do Prahy, kde remizovali so Spartou 3:3 a Slaviu porazili 5:4.

Pozrieť si jej výkon v Prahe a krásne góly proti Slavii si môžete tu:

V sobotu o 18,30 hod. nastúpi Pinerola Futsal 1994 v najvyššej slovenskej lige proti mužstvu Makroteam Žilina a domáci sľubujú už od 17,15 hod. veľkú šou, v rámci ktorej sa má odohrať aj predzápas detí s profesionálnym komentátorom a každému dospelému divákovi, ktorý do Hant Arény (športovej haly Pasienky) príde, načapujú domáci zadarmo pivo a pre návštevníkov pod 18 rokov bude v ponuke kofola. Vítaní sú aj všetci tí, ktorí sa s futsalom na živo ešte nikdy nestreli. Ide totiž o veľmi atraktívnu hru, ktorá by sa dala prirovnať ako niečo medzi futbalom a hokejom. „Myslím, že kým vo futbale je tých šancí či gólov počas zápasu relatívne málo, tak futsal je svojou dynamikou skôr podobný hokeju v tom, že sa toho neustále veľa deje pred oboma bránkami a padá v ňom aj veľa pekných gólov. Odkedy máme v tíme Brazílčanov, tak sme v lige vyhrali zápasy s výsledkami 8:1, 6:2 a 6:3. Jedine s naším rivalom – Slovanom sme remizovali 2:2, ale to bola naozaj vyspelá sálovka doslova s visačkou medzinárodnej kvality,“ hovorí Július Strapek, ktorý spolu s bratom Branislavom klub Pinerola v roku 1994 založil.

Takto vyzeralo posledné derby so Slovanom v Hant Aréne na Pasienkoch:

Netaja sa tým, že pri výbere názvu boli inšpirovaní scénou z populárnej talianskej komédie o účtovníkovi Fantozzim:

Organizátori veria, že do Hant arény prídu najmä rodičia s deťmi. „Už minule sme mali predzápas žiakov, ktorí mali obrovskú radosť z toho, že si mohli futsal v takej veľkej hale zahrať. Naposledy to komentoval známy televízny moderátor  Mário Porubec, ktorý tomu dal zábavný rozmer, takže to bol nielen pre malých aktérov, ale aj divákov neuveriteľný zážitok. A to nehovorím o tom, akú radosť mali deti, keď sa na hracej ploche stretli s našimi Brazílčanmi. Takmer nestihli rozcvičku, aby sa so všetkými malými obdivovateľmi stačili odfotiť či im dať podpisy,“ dodal Július Strapek.

Klub Pinerola vyrobil aj video-pozvánku na sobotný zápas:  

(ars, video: youtube, facebook, foto: Facebook)

Páčil sa vám článok?