Na Rosničke sa v lete budeme kúpať vo vynovenom veľkom bazéne

9.2.2018
0
Rosnička

Zdroj: MÚ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Veľký bazén na kúpalisku Rosnička vybudovali v roku 1980. Koncom minulého roka, čiže po 37 rokoch, prišla na rad jeho rekonštrukcia, ktorú by mali oceniť i návštevníci kúpaliska.

„Momentálne je vybetónované celé bazénové teleso. Treba ešte osadiť prepadové žľaby a zafóliovať celý bazén. Následne treba napojiť bazén na celú technologickú časť, uložiť dlažbu a upraviť okolie,“ uviedla mestská časť na sociálnej sieti s tým, že o túto rekonštrukciu sa zasadzovali najmä mestskí poslanci Zdenka Zaťovičová a Juraj Káčer.

Mnohí ľudia zrejme ani netušia, že Rosničke, ktorá je dokonca najnavštevovanejším bratislavským kúpaliskom, hrozilo zatvorenie. „Šéf STaRZ-u Peter Vojtko nás na mestskej komisii školstva, športu a kultúry, v ktorej pôsobím, informoval, že bazén je v havarijnom stave a je to až také zlé, že môže hroziť i uzatvorenie kúpaliska. Na základe toho som v komisii presadila, aby sa na opravu bazéna vyčlenili peniaze. Túto opravu sme zaradili aj medzi priority nášho poslaneckého klubu (Otvorený klub - pozn. red.) a následne to Juraj Káčer na stretnutiach s primátorom a ďalších rokovaniach prezentoval ako jednu z priorít, vďaka čomu sa na rekonštrukciu vyčlenili peniaze i pri schvaľovaní rozpočtu mesta,“ vysvetlila pre Bratislavské noviny Zaťovičová.

FOTOGALÉRIA:

Kúpalisko Rosnička patrí hlavnému mestu a prevádzkuje ho STaRZ. A čo sa po rekonštrukcii zmení pre návštevníkov? Budú mať k dispozícii podstatne čistejšiu vodu na kúpanie, nakoľko počas starej prevádzky nebolo možné bazén preplavovať a udržiavali sa na hladine nečistoty,“  informovala mestská časť.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?