VIDEO: Netreba len nadávať na cestárov - pri snehovej kalamite oveľa viac zaberie úsmev a pochopenie

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

To, že dopravná situácia dnes nie je ideálna, vie hádam každý. Od rána sneží a zimná údržba magistrátu ani napriek nasadeniu všetkých ľudských aj technických kapacít nestíha zabezpečiť, aby boli všetky cestné komunikácie v meste odhrnuté či posypané. Ako sa Bratislavčania vyrovnávajú s nepriaznivým počasím a snehom na cestách?

Väčšina motoristov nadáva na cestárov, na ktorých prácu bol predpoludním osobne dozrieť aj primátor Ivo Nesrovnal. Bratislavčanom sa prihovoril aj prostredníctvom videa zverejnenom na sociálnej sieti.

Spomedzi všetkých tých nahnevaných internetových statusov či verbálnych sťažností a tradičných nadávok na cestárov, ktorí zase raz zaspali, keď neposypali soľou cesty už včera večer, teda skôr než stihli zamrznúť, doslova vytŕča ten, ktorý na sociálnej sieti uverejnil spevák Richard Čanaky známy z hudobnej formácie Spievankovo. Prinášame vám ho kompletný, lebo nepochybne stojí za prečítanie: „Už toľkokrát som chcel napísať tento status. Som hrdý Bratislavský šofér!!!  Viem, že pri 2 cm snehu máme kalamitu a všetci prežívame apokalypsu v našom hlavnom meste. Ale som hrdý na vás všetkých šoférov v BA. Nerobím si srandu. Jazdím po Bratislave dlho a veľa a aj v takých dňoch ako dnes sa stretávam s ohľaduplnosťou a tolerantnosťou iných (a to nemám Géčkový mercedes). Stanú sa kixy, nehody, ale buď mám to šťastie alebo je to náhoda, no nemám problém v komunikácii s inými či už cez blinkre či priateľské pohľady. A aj napriek časovému zdržaniu si to užívam. Dnes som cestu, ktorá trvá 13 minút absolvoval za 55 minút. No a čo? Ďakujem!!! Buďte hrdí aj vy. Užívajte si cestu Bratislavou a myslite na tých druhých vedľa vás v premávke. Veď sme dnes všetci na jednej lodi, teda vlastne na ceste.“

Zdroj: FB Richard Čanaky

​(ars, foto: TASR, fb video: facebook Iva Nesrovnala)

Páčil sa vám článok?