FOTO a VIDEO: Ján Ďurovčík si už vybral muzikálové Bambuľky aj ich kamarátky Evičky

Zdroj: Facebook J.Ď.

Páčil sa vám článok?

Počas uplynulého víkendu sa ukončil niekoľko týždňov trvajúci výber predstaviteliek detských postáv do pripravovaného muzikálu Bambuľka. Šancu zahrať si v ňom dá choreograf a režisér Ján Ďurovčík deviatim dievčatkám vo veku od 6 do 9 rokov. Tri sa budú striedať v úlohe Bambuľky a šesť si zahrá jej susedku a najlepšiu kamarátku Evičku...

Posledné kolo kastingu sa uskutočnilo v sobotu a v nedeľu v bratislavskom Istropolise. Celkovo rodičia do konkurzu prihlásili 600 dievčat, na prvé kolo sa ich dostavilo vyše 200, z ktorých si Ján Ďurovčík vybral 16 najtalentovanejších a z nich sa šťastie usmialo na deväť vyvolených. Všetky dievčatká museli ukázať, že majú spevácky, tanečný aj herecký talent. Ten v nich hľadal či prebúdzal aj skúsený pedagóg a herec Dušan Kaprálik. „Správali sme sa k nim ako k dospelým hercom či herečkám a ony to veľmi rýchlo pochopili a prispôsobili sa. Verím, že sme si vybrali dobre,“ nechal sa počuť Ján Ďurovčík.

Zdroj: Facebook J.Ď.

Novými Bambuľkami napokon budú Vanessa Ostrochovská, Sára Súchovská a Lima Eliá Prágerová, ktoré sa budú striedať v jednotlivých alternáciách. Bambuľkinu kamarátku Evičku si v novom  muzikáli zahrajú Terezka Vodičková, Karolínka Tkáčová, Nelka Náhla, Alžbetka Karpatová, Sabinka Grlaková a Esterka Handiaková.

Zdroj: Facebook J.Ď.

​Budúce Bambuľky sú v spodnom rade a Evičky nad nimi... 

Na kultovom televíznom seriáli Bambuľkine dobrodružstvá z roku 1982, vyrástlo už niekoľko generácií detí. Autor námetu, scenára aj textov piesní Peter Guldan napísal námet na seriál zameraný na výchovu detí v predškolskom veku krátko po narodení syna. Hudbu k seriálu zložil český skladateľ Ján Kovář. Muzikál sa bude hrať v Bratislave, ale pravdepodobne až v júnovom termíne. 

(ars, foto a video: Facebook)

Páčil sa vám článok?