FOTO a VIDEO: Karel Gott rozospieval Bratislavu a prekvapil aj duetom s Marikou Gombitovou

26.1.2018

Zdroj: Facebook

Páčil sa vám článok?

Zimný štadión Ondreja Nepelu sa včera večer zaplnil do posledného miestečka. Lákadlom tentokrát neboli hokejisti HC Slovan, ale československá hudobná legenda – spevák Karel Gott. Jeho koncert s názvom Pošli to dál bol dlhé týždne dopredu beznádejne vypredaný a ľudia odchádzali domov nadšení.

​„Samostatný veľkolepý koncert plný zaujímavých hostí a prvotriedneho pódiového spracovania, aký si zaslúži jeden z najväčších hlasov strednej Európy!“ Aj takto lákali organizátori na koncert 41-násobného  držiteľa Zlatého Slávika Karla Gotta, ktorý vystúpil na bratislavskom koncerte v sprievode jeho dvornej skupiny Boom! Band.  „Dlho som rozmýšľal nad tým, ako o januárovom koncerte v Bratislave povedať, čo najväčšiemu počtu fanúšikov tak, aby som pri tom použil čo najmenej slov a napadlo mi jediné – pošli to dál,“ povedal spevák, ktorý je na scéne od roku 1958, teda neuveriteľných 60 rokov! Málokto si uvedomil, že názov Pošli to dál mala aj pesnička, ktorú v roku 1966 spieval aj na Bratislavskej lýre. Vtedy ju totiž Gott vyhral so skladbou Mám rozprávkový dom.  

Štvrtkový koncert odštartoval pesničkou Noční král, po ktorej zazneli skladby Jdi za štěstím, A to mám rád, Když jsem já byl tenkrát kluk, Být stále mlád, Stokrát chválim čas, Bum Bum Bum, Trezor, Oči sněhem zaváté, Má první láska se dnes vdává, Krev toulavá, Zůstanu svůj a slávna Lady Carneval.

V druhej polovici koncertu sa na pódiu začali striedať jeho hostia. Ako prvý vystúpil Vašo Patejdl, ktorý si spolu s Karlom zaspieval dueto Když milenky pláčou a pridal aj vlastný hit Ak nie si moja. Druhým bol Pavol Habera, ktorý pre Gotta zložil skladbu Když muž se ženou snídá, ktorú si aj spolu zaspievali a zaznela aj jeho pieseň Boli sme raz milovaní.

Šancu predstaviť sa nadšenému bratislavskému publiku dostal aj mladý huslista Filip Jančík z Popradu, ktorý už svojím umením očaril viaceré európske scény a zahral melódiu z filmu Pulp Fiction. Najväčším prekvapením pre mnohých však bol príchod Mariky Gombitovej, ktorej obecenstvo pripravilo „standing ovation“. Potom spolu s majstrom zaspievala na skladbu Neznámy pár a ešte svoje Paradiso.

Posledným slovenským hosťom Karla Gotta bol Jožo Ráž, ktorý mu pomohol so skladbou Kávu si osladím a zakončil to elánovkou Čaba, neblázni.      

„Gott bol super. Stále je úžasný a má veľkú úctu ku svojim fanúšikom. Podal naozaj mimoriadny výkon, aj keď bolo občas vidno, že nie všetky tóny dokáže vytiahnuť. Raz sa aj rozkašľal a skončil skôr, ale aj tak celý koncert zvládol skvele. A páčil sa mi aj jeho inteligentný a jemný zmysel pre humor. Napríklad po vystúpení staršej dcéry Charlotte Elly, ktorá spievala Somewhere Over The Rainbow skonštatoval, že konečne majú v jeho rodine nejakého dobrého speváka a po tanečnom vystúpení mladšej dcéry Nelly Sofie zase poznamenal, že ten pohybový talent zdedila Nelinka po ňom,“ povedala pre Bratislavské noviny Gabriela, ktorá na bratislavský koncert prišla z neďalekého Rakúska.

Druhý potlesk postojačky si od bratislavského publika vyslúžila na záver hlavná hviezda večera, teda samotný Karel Gott, ktorý vďačnému obecenstvu venoval ako prídavok pesničku Ráno jedu dál a zároveň sľúbil, že sa v dohľadnom čase na Slovensko určite vráti.

(ars, foto: Patrik Ratajský, facebook, video: FB a Youtube)   

Páčil sa vám článok?