Vieme, kam putoval výťažok z Plesu Ružinovčanov

18.1.2018
0
Andrea Kozáková, Dušan Pekár, Katarína Baginová

Zdroj: MÚ Ružinov

Páčil sa vám článok?

V sobotu 13. januára 2017 sa konal v Dome kultúry Ružinov 7. ročník Plesu Ružinovčanov, ktorý pripravila mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov.

Výťažok z tomboly vo výške 1481 eur dnes odovzdal starosta Ružinova Dušan Pekár Detskému folklórnemu súboru Kremienok.

Siedmy ročník Plesu Ružinovčanov sa niesol v štýle rock´n´rollu. Účastníci sa preniesli do obdobia energických piesní, keďkraľoval Elvis Presley, Chuck Berry, Bill Haley či Johnny Cash. Ako býva zvykom, súčasťou programu bola aj tombola, ktorej výťažok 1481 eur putuje na podporu folklóru. Starosta Ružinova Dušan Pekár a riaditeľka Cultusu Ružinov Andrea Kozáková (na fotografii vľavo) dnes odovzdali výťažok umeleckej vedúcej Detského folklórneho súboru Kremienok pani Kataríne Baginovej.

DFS Kremienok pôsobí pri Spojenej škole sv. Vincenta de Paul v Ružinove. Vznikol v roku 1989 a odvtedy sa v ňom vystriedalo viac ako päťsto bratislavských detí vo veku od 5 do 16 rokov. Vo svojom programe má súbor takmer 30 programových čísiel z rôznych oblastí Slovenska – z Važca, Terchovej, Horehronia, Trenčína, Myjavy, Zemplína i Detvy. Tie sú charakteristické vtipnými dejovými zápletkami, ale aj výrazným speváckym prejavom. Súbor na vystúpeniach sprevádza ľudová hudba. Hlavným poslaním súboru je viesť deti k spoznávaniu krás slovenského folklóru už od útleho detstva.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?