VIDEO: Nahá žena v centre, kúpalisko zadarmo a tipy na najlepšiu zmrzlinu v Bratislave – aj taký bol júl 2017

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

V retrospektíve najčítanejších článkov za rok 2017 sme sa dostali k prvému prázdninovému mesiacu, v ktorom návštevníkov internetovej stránky Bratislavských novín zaujalo nielen to, ktoré obchody budú otvorené počas štátneho sviatku, ale aj prechádzka úplne nahej mladej ženy po Starom Meste, otvorenie staronového kúpaliska Mičurín alebo náš prieskum o tom, kde sa dá počas leta kúpiť naozaj dobrá zmrzlina.

18. júl 2017 - VIDEO: Nahá žena sa prechádzala v centre Bratislavy

Zdroj: abn

​Horúce počasie počas minulých letných prázdnin prilákalo do jednej z uličiek Starého Mesta slečnu alebo mladú dámu, ktorá sa po dlažbe prechádzala nielen bosá, ale hlavne bez akéhokoľvek oblečenia na sebe. Jeden zo zákazníkov sediacich v kaviarni na Panskej ulici obnaženú ženu nasnímal na mobilný telefón a video zavesil na internet. Pozrieť si ho môžete tu: VIDEO: Nahá žena v uliciach Bratislavy. V tejto súvislosti boli zaujímavé aj reakcie ľudí, ktorí si holé dievča idúce popri stoloch na terase kaviarne určite všimli, ale tvárili sa akoby sa nič výnimočné nedialo. Samozrejme však, že si každý z mužov v zábere nahotinku pozrel, aj keď niektorí to urobili menej nápadne. Prekvapujúce bolo, že sa nenašiel ani jeden človek, ktorý by spomínanú udalosť nahlásil na políciu, pretože tá by inak musela tento prípad riešiť ako budenie verejného pohoršenia. Podľa všetkého išlo o sociálny experiment, nakoľko nahé dievča sprevádzal fotograf, ktorý sa špeciálne zameriaval práve na tváre prekvapených Bratislavčanov.

Skvelá správa pre Bratislavčanov – už o pár dní otvoria staronové kúpalisko Mičurín

Zdroj: Facebook Kúpalisko Ekoiuventa

​​Na prelome júna a júla sme priniesli informáciu o tom, že Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu nechalo zrekonštruovať kúpalisko Mičurín nachádzajúce sa v areáli bratislavskej Ekoiuventy na Búdkovej ceste. Jeho dominantou je 25-metrový bazén, ktorý bol postavený ešte v 50-tych rokoch minulého storočia pre potreby pionierskeho tábora. V rokoch 2003 až 2014 ho využívala aj verejnosť, veď vlastne išlo o jediné kúpalisko na území Starého Mesta. Posledné dva roky bol už bazén bez vody a opustená bola aj budova Ekoinuventy, kde kedysi chodili deti na rôzne krúžky. Na jeseň 2016 však bola urobená komplexná rekonštrukcia bazéna a 4. júla 2017 bolo kúpalisko slávnostne sprístupnené pre verejnosť za účasti dnes už exministra Petra Plavčana. Na návštevníkov čakalo veľké prekvapenie – ministerstvo školstva sa ako prevádzkovateľ kúpaliska rozhodlo, že v prvej sezóne nebude vyberať žiadne vstupné. Akurát stanovilo limit, že v tom istom čase bol umožnený vstup do areálu pre maximálne 150 ľudí. Horúce leto spôsobilo, že maximálna kapacita bola počas minulej sezóny naplnená hneď niekoľko krát.   

13. júl 2017 – Kde nájdete v Bratislave najlepšiu či najoriginálnejšiu zmrzlinu

Zdroj: Facebook

​Aj keď predajní so zmrzlinou je počas letných mesiacov otvorených na území nášho hlavného mesta niekoľko desiatok, možno aj vyše stovky, tak do nášho výberu sme napokon zaradili 12 prevádzkok a to: Koun – Paulíniho č.1 (Staré Mesto), Mondieu – Laurinská č. 7 (Staré Mesto), Gelateria da Claudia – Drieňova č.9 (Ružinov), Lucette Patisserie – Humenské námestie 4 (Petržalka), Zmrzlina Cookies – Poľnohospodárska 109 (Vrakuňa), Ice café Luculus – Hviezdoslavovo námestie 16 (Staré Mesto), Arthur Ice cream - Laurinská 2 (Staré Mesto), Jadranská zmrzlina u Aziriho – Ružinovská ulica (Ružinov), Twister Bakery - Kamenné námestie (Staré Mesto), Kaviareň Franz Xaver Messerschmitt - Námestie SNP č. 8 (Staré Mesto), Kapucíno - Kapucínska č.5 (Staré Mesto). Pri každej sme vybrali niekoľko zaujímavostí ako napríklad nevšedné druhy v ponuke alebo úryvky z  recenzií, ktoré boli publikované na internete. Samozrejme, že nechýbali ani údaje o cene zmrzliny za jeden kopček  či anketa s niekoľkými mediálne známymi Bratislavčanmi, ktorí nám prezradili, kde oni najradšej chodia na túto mrazenú dobrotu. Z následnej diskusie na našej stránke vyplynulo, že dobrú zmrzlinu majú aj v Dúbravke v cukrárni Tima na terase domu na Saratovskej č.7.

(ars, foto: abn, facebook)

Páčil sa vám článok?