V meste, kde býva každý deň 800-tisíc ľudí, sme našli depešákov na pive i poloprázdny autobus č.39

Foto: depeche mode na pive v petržalke! - u1
Páčil sa vám článok?

Obzretie za článkami, ktoré boli v máji minulého roku najčítanejšie na webe Bratislavských novín, začíname v petržalskom bistre, ktoré vlani navštívili členovia britskej hudobnej formácie Depeche Mode, vysvetlíme vám, koľko ľudí je cez deň v našom hlavnom meste a zaspomíname si na pokus o vytvorenie Guinnesovho rekordu v počte ľudí natlačených v autobuse MHD.

19. máj 2017: FOTO: Depeche Mode na pive v Petržalke

Nenápadná petržalská reštaurácia zažila poriadne prekvapenie! Členovia legendárnej britskej kapely Depeche Mode, ktorá mala vlani koncert na futbalovom štadióne Pasienky, dorazili do Bratislavy už o deň skôr, aby si trochu užili atmosféru nášho hlavného mesta, kam inak chodia v posledných rokoch veľmi radi. Slávni hudobníci – Andy Fletcher a Martin Gore vyrazili z hotela medzi bežných Bratislavčanov a namierili si to až na kraj Petržalky, kde im produkcia rezervovala stôl v istom bistre. Práve tu sa s nimi stretol Bratislavčan Andrej. Zavolal ho sem kamarát, ktorý náhodou prišiel do reštaurácie. Depešáci v podniku večerali – dali si ostrieža, hummus, šalát a pili víno a pivo. Mali evidentne dobrú náladu, pretože sa boli ochotní s Andrejom aj odfotografovať na pamiatku, čím mu urobili obrovskú radosť. Bude mať na tento večer spomienku na celý život.  

25. máj 2017: Koľko ľudí v Bratislave prespáva alebo sem každé ráno dochádza

Aj keď v Bratislave podľa údajov Štatistického úradu z roku 2013 bývalo 417 389 obyvateľov, tak v našom hlavnom meste žije aj veľa ľudí, ktorí v ňom nemajú trvalý pobyt, ale tu najmä počas pracovného týždňa prespávajú a ešte sú tisícky takých, čo do školy, zamestnania alebo za nákupmi každé ráno dochádzajú. Vďaka populačnej analytike Market Locator sa podarilo získať údaje zo SIM kariet mobilných telefónov, ktoré v našom hlavnom meste zostávali aj cez noc, čím sa analytici dopracovali k číslu 666 264 a navyše zistili, že ešte ďalších 130-tisíc ľudí denne do Bratislavy dochádza, čo značí, že v našej metropole je každý deň 800-tisíc ľudí, teda takmer dvojnásobok v porovnaní s posledným sčítaním obyvateľstva.

16. máj 2017: Pokus o Guinnessov rekord skončil fiaskom – organizátorka si od ľudí vyslúžila...

V roku 2003 sa v Bratislave podarilo vytvoriť nový zápis do Guinnessovej knihy rekordov, keď sa do autobusu legendárnej linky číslo 39, ktorá denne vozí študentov z internátov v Mlynskej doline, podarilo natlačiť až 359 ľudí. Snaha utvoriť v Bratislave nový Guinnessov rekord v počte ľudí natlačených v autobuse dopadla po 14 rokoch neúspechom. Problém bol, že akcia sa konala ráno, keď sa väčšina študentov ponáhľa do školy, takže nikto nemal čas čakať, kým sa Ikarus naplní. Organizátorka Pauli Kentošová sa aj pomocou megafónu snažila ľudí presviedčať, aby jej pomohli vytvoriť rekord, ale dopadlo to tak, že v poloprázdnom autobuse sedel akurát vtedajší bratislavský župan Pavol Frešo so svojím asistentom z BSK, zopár študentov a pobehovali po ňom zástupcovia médií.  Napriek neúspechu, pokiaľ ide o zápis do Guinnesovej knihy rekordov, však mala akcia veľmi pekný záver. Pauli si od prítomných vyslúžila za snahu spontánny potlesk a rad-radom ju každý objal. „Nakoniec sme predsa urobili rekord. Taká prázdna 39-tka v Mlynskej doline ešte nebola,“ ukončili akciu organizátori s úsmevom.

(ars, foto: abn)

Páčil sa vám článok?