Východniari chceli blokovať dopravu v Bratislave, ale napokon to urobili poník s ovečkou!

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Rok 2017 je už za nami, ale my sme sa rozhodli, že našim čitateľom pripomenieme niektoré z tém, ktoré ich vlani najviac zaujali na webe Bratislavských novín. V treťom z dvanástich návratov si pripomenieme tri najčítanejšie články, ktoré sme priniesli v marci minulého roka.

28. marec 2017 – Protest: Východniari prídu do Bratislavy blokovať dopravu

Zdroj: abn

​Suverénne najčítanejším článkom bol v marci minulého roku ten o Prešovčanoch, ktorí sa rozhodli  blokovať cesty s cieľom dosiahnuť výstavbu obchvatov v ich meste. Občianske združenie Lepší Prešov ohlásilo na piatok 31. marca, že na hodinu zastavia premávku na troch mimoriadne exponovaných cestných uzloch v Prešove a na pol hodiny aj v Bratislave na priechode pri autobusovej stanici Mlynské nivy. Organizátori protestu chceli vypraviť do Bratislavy aj autobus s 50 cestujúcimi, ku ktorým sa malo pridať asi 150 východniarov pracujúcich v metropole Slovenska. Ich nápad zablokovať Mlynské nivy sa však stretol s takou negatívnou odozvou nielen bratislavskej verejnosti, že od jeho realizácie napokon Prešovčania ustúpili.

6. marec 2017: VIDEO: Po moste Apollo behali popri autách poník a ovečka

Zdroj: Facebook D.H.

​Mimoriadny čitateľský záujem vyvolala aj správa o kurióznej situácii, ktorá vznikla v pondelok popoludní na bratislavskom Moste Apollo. Vodiči i cestujúci v autobusoch zostali poriadne prekvapení, keď videli ako si po ceste medzi autami vykračuje malý hnedý poník a za ním ovečka. Obe zvieratá navyše utekali v protismere, nakoľko ich naháňali policajti. Po dvoch nezbedníkov si napokon prišla na zastávku MHD ich majiteľka, ktorej zvieratá utiekli z neďalekej farmy v Petržalke. Na sociálnej sieti sa neskôr objavilo ešte aj video, ako ide poník s ovečkou domov po hrádzi a pre istotu ich sledujú posádky troch policajných automobilov. Ak si chcete pozrieť aj video z nevšednej naháňačky, tak ho nájdete TU:  

6. marec 2017 – FOTO: V Bratislave už čoskoro pribudne veľký park. Na čo sa môžeme tešiť?

Zdroj: abn

​Ešte v marci bola na mieste bývalého cyklistického štadióna naozaj len vybagrovaná jama, ktorú sa počas minulého roka zmenila na nový park s rozlohou 17-tisíc štvorcových metrov. Aj keď pôvodne mal byť objekt dokončený v máji, tak sa v ňom intenzívne pracovalo počas celého leta a  nový voľnočasový priestor Jama bol pre verejnosť sprístupnený až koncom októbra. Park bol čiastočne financovaný z Nórskych fondov – v sume 1,25 milióna eur a zvyšok zaplatila mestská časť Nové Mesto zo svojho rozpočtu. Je rozdelený do dvoch zón. V tej aktívnej sú vyhliadkové móla, bežecký aj cyklistický okruh a tú oddychovú tvorí jazierko, malý prírodný amfiteáter, zelené plochy či lavičky pre verejnosť. Pozitívne je, že park je využívaný aj v zimných mesiacoch.

Zdroj: abn

​(ars, foto: facebook, abn)

    

Páčil sa vám článok?