Dúbravka pomôže rodine v ťažkej situácii. Pomôcť môžete i vy na Anjelskej kapustnici

21.12.2017

Zdroj: MČ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Mestská časť Bratislava-Dúbravka organizuje v predvianočnom období druhý ročník Anjelskej kapustnice. Jej cieľom je pomôcť, potešiť, pristaviť sa...

Deň pred Vianocami sa stretnú Dúbravčania na kapustnici. Navarí ju dúbravský Daniels pub na Lysákovej a za symbolickú dobrovoľnú sumu ju ponúkne každému, kto chce prispieť rodine, ktorá nemá toľko šťastia, nemá zdravie. Vlani zbierala Dúbravka peniaze pre Jakuba a jeho mamu zo sociálne slabšej rodiny, tento rok poputuje vyzbieraná finančná hotovosť rodine, ktorá je v náročnej životnej situácií. Pred 16 timi rokmi sa im v mestečku na strednom Slovensku narodil krásny chlapček s Downovým syndrómom a chorým srdiečkom. Keď mal rok a pol, rodičia zbalili kufre, opustili blízkych a prišli do hlavného mesta. Dôvodov bolo niekoľko - väčšia dostupnosť špeciálnych škôl, zdravotnej starostlivosti a väčší životný komfort pre znevýhodnené dieťa. 

Dnes rodina žije veľmi skromne. Matka opatruje syna a otec pracuje koľko vládze, musí si však ešte šetriť sily aj domov, pre syna. V jednoizbovom byte bývajú prakticky traja dospelí ľudia, no nesťažujú si. Len aby im vystačilo na nájomné, lieky a výživové doplnky pre syna, potraviny a základné potreby. "Príďte aj vy ochutnať našu Anjelskú kapustnicu a spravme spoločne krajšie sviatky tejto rodine. Uvidíme sa v sobotu, 23.12 od 15tej v Daniels pube na Lysákovej ulici," odkázala prípadným záujemcom hovorkyňa MČ Dúbravka Lucia Marcinátová.

(ts, ars, foto: MČ Dúbravka)

Páčil sa vám článok?