VIDEO: Adventný kalendár č.6 – Miro Noga a Štefan Skrúcaný a ich Vianočný čas

18.12.2017

Zdroj: Archív Š.S.

Páčil sa vám článok?

Do najkrajších sviatkov roka zostáva už len šesť dní a my si čas čakania na Štedrý deň krátime videoklipmi najpopulárnejších slovenských vianočných pesničiek. Dnes si predstavíme krásnu skladbu Vianočný čas, ktorú pred 20 rokmi naspievala dnes už priam legendárna dvojica hercov, zabávačov, ale aj spevákov - Miro Noga a Števo Skrúcaný.

„Táto pesnička bola súčasťou vianočného cédečka, ktoré nám vydali v roku 1997 v dnes už neexistujúcom Rádiu Koliba. Na albume bolo osem piesní a toto bola len jedna z nich. Všetky nám zložila naša osvedčená autorská dvojica – hudobný skladateľ Gabriel Dušík a o texty sa postaral Stano Gurka. To CD tuším ani nešlo do predaja, ale dávalo ho Rádio Koliba ako darček pre svojich klientov. Ale našťastie ešte jedno doma mám aj ja,“ povedal pre Bratislavské noviny Štefan Skrúcaný, ktorého sme sa opýtali na to ako a kedy vznikla táto pesnička. „Myslím, že sa pesnička Vianočný čas podarila, hoci v časoch svojho vzniku nejaký veľký poslucháčsky úspech nezaznamenala. Napokon si však cestu k poslucháčom našla a teší ma, že aj po toľkých rokoch nám všemožnými spôsobmi dávajú najavo ako si im páči,“ hovorí Števo.

Faktom je, že pesnička Vianočný čas, ktorá sa nachádza na Youtube od septembra 2009 a za ten čas si ju prehralo 2,3 milióna ľudí a ich počty stále rastú. „Tak to je naozaj pekné číslo. Ani som netušil, že je dodnes až tak populárna. Na druhej strane si to tá pesnička naozaj zaslúži,“ dodal Skrúcaný, ktorý sa nedávno stretol so svojím bývalým parťákom – Mirom Nogom pri nakrúcaní súťažnej relácie v RTVS, ale stále verí, že budú môcť jedného dňa oprášiť starú spoluprácu a vydať sa na malé turné po Slovensku. „Musím však byť trpezlivý a počkať, lebo Mirkovou prioritou je teraz pochopiteľne rodinka,“ vysvetlil nám manžel moderátorky Smotánky Eriky Judínyovej.   

Veľmi peknú verziu tejto pesničky naspievala v roku 2010 na Adventnom koncerte aj Renáta Čonková:

(ars, foto: archív Š.S., video: youtube)

Páčil sa vám článok?