FOTO: Petržalský Stonehenge nepomohol - autá jazdia na miestne vianočné trhy po trávniku aj chodníkoch!

12.12.2017

Zdroj: KP

Páčil sa vám článok?

Koncom novembra sme písali o obrovských kameňoch, ktoré nechali na príkaz polície rozmiestniť po celom trávniku v parku na Námestí republiky, kde sa konajú v čase adventu petržalské vianočné trhy. Malo ísť o preventívne bezpečnostné opatrenie, ktoré malo zabrániť tomu, keby niekto chcel vybočiť z neďalekej hlavnej cesty a vraziť motorovým vozidlom do davu. Ukázalo sa však, že autá jazdia ku stánkom s občerstvením veselo po tráve aj chodníkoch a žiadne avizované obmedzenia tu nevidno. Práve naopak!

​Petržalský "Stonehenge" padol. Obrovské kamene rozmiestnené v približne dvojmetrovej vzdialenosti od seba po trávniku parku na Námestí republiky, kde sa konajú petržalské vianočné trhy nezabránili tomu, aby sem jazdili autá v ešte väčšej intenzite ako kedykoľvek predtým.

Zdroj: L.L.

​Našťastie sa ešte nenašiel žiaden vodič, ktorý by sa rozhodol vyskúšať či niektorá zo skál na tráve jeho jazdu zastaví, ale miestni obyvatelia si všimli, že autá sa poľahky dostanú priamo do epicentra, teda až ku stánkom s občerstvením, kde sa zvyknú najmä vo večerných hodinách stretávať Petržalčania.

Zdroj: KP

​Využívajú na to betónové chodníky, ale stopy po pneumatikách svedčia o tom, že nemajú problém jazdiť ani po trávnikoch. Niekoľko vozidiel bolo počas víkendu zaparkovaných priamo na mieste, kde sa vianočné trhy konajú. Nevedno či ide o osobné automobily predajcov alebo vozidlá slúžiace na zásobovanie, ale aj tak je zarážajúce, že sa sem tak ľahko dostávajú. Polícia, na ktorej odporúčanie boli kamene po okolí rozmiestnené, totiž avizovala aj sprísnené kontroly zamerané práve na nepovolený vjazd áut do areálu, kde sa nedávno napríklad pri koncerte Sama Tomečka s kapelou skutočne vyskytoval dav ľudí.   

Zdroj: FB Samo Tomeček

​Snáď aspoň počas koncertu Sama Tomečka či iných vystúpení v rámci kultúrneho programu sa polícia v spolupráci s miestnou samosprávou postarali o to, aby autá do areálu, kde sa konajú petržalské vianočné trhy, nejazdili... 

Fotografie, ktoré do redakcie poslala jedna z obyvateliek bývajúca v blízkosti Námestia republiky totiž svedčia o tom, že okrem kameňov na trávniku nikto a nič nebráni autám, aby sa dostali do blízkosti pódia alebo stánkov s občerstvením. Chodia sem po úzkom chodníku a ľudia sa im musia uhýbať, aby vôbec prešli. Na viacerých miestach povedľa chodníkov je už od pneumatík zničený trávnik. 

Zdroj: KP

Zdroj: KP

​Viac fotografií nájdete v našej galérii...

(ars, foto: kp)

 

Páčil sa vám článok?