FOTO a VIDEO: Doprava v Bratislave ráno kolabovala

30.11.2017

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Sneženie, ktoré od včera pokračovalo aj dnes ráno, spôsobilo nášmu hlavnému mestu tradičné problémy. Takmer všetky dôležité ťahy boli od skorého rána upchaté. Dopravu pomáhali usmerňovať policajti, ale aj tak musel každý, kto sa vybral do ulíc, rátať so značným meškaním a napríklad na Kolibu či Kramáre sa trolejbusom vôbec nedalo dostať.

Veľké zdržanie hlásil dopravný servis o deviatej hodine ráno na Dolnozemskej ceste, Račianskej, Šancovej a Gagarinovej. Doprava sa hýbala len pomaly aj na Trnavskej ceste najmä smerom na Hlavnú stanicu a Pražskú ulicu. Autá aj autobusy stáli v kolónach dokonca aj keď im na svetelnej signalizácii naskočila zelená, nakoľko kolóny pokračovali aj za križovatkou na Trnavskom mýte a navyše cestu im zatarasili ešte aj vozidlá, ktoré neprešli zo Šancovej na Vajnorskú.

Dopravu  na viacerých miestach riadili a pomáhali usmerňovať policajti, ale nervozita vodičov sa s pribúdajúcim časom len stupňovala a prejavovali ju častým trúbením. Postupne sa upchali aj bočné uličky, v ktorých uviazli aj taxíky, takže ani tento spôsob dopravy dnes nebol riešením.

Takmer všetky linky MHD dnes hlásili meškanie. „Dopravný podnik zabezpečil ráno výpravu v plnom rozsahu. V súčasnej dobe zaznamenáva problém s trolejbusovou dopravou na Kolibe z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok. Problém bol pre strom spadnutý na trolejové vedenie aj na Kramároch, o 9:30 h však bola premávka trolejbusov plne obnovená. V ostatných častiach mesta linky MHD premávajú s meškaniami od 30 minút a viac, vodiči jazdia so zvýšenou opatrnosťou," povedala nám hovorkyňa dopravného podniku Adriana Volfová. Riešením bolo napríklad využitie električiek, ktoré jazdili bez problémov.

Jej slová potvrdzuje aj Katarína H., ktorá na sociálnu sieť dala nahnevaný status: „V dnešnej super rýchlej Smart dobe, v ktorej si informácie o všetkom nájdeme lusknutím prsta, nepochopím, prečo cestári na sneh nevedia byť pripravení?! Veď  ho hlásia od včera! Na Kolibu sa trolejbusom nedostanete. Navyše uviaznuté blokujú jeden jazdný pruh, takže už len obísť ich je celkom sranda. Už hodinu sedím v aute cestou z Koliby.“ Na fotografiách však cesta z Koliby nijako dramaticky nevyzerá, problém je možno vo výkone trolejbusov.

Zdroj: FB D.M.

​V kolóne zostali stáť aj trolejbusy...

Zdroj: FB D.M.

​Jej kamarát Peter sa priznal, že pred MHD dnes uprednostnil auto, ale nebola to žiadna výhra... „Ani na Kramáre sa dnes trolejbusom nedostanete,“ upozorňoval svojich známych Bratislavčan Tomáš.  

Zdroj: Facebook

Pred Kramármi uviazlo 29 trolejbusov...

(ms, ars, foto: TASR, FB D.M., video: facebook B.H.)

Páčil sa vám článok?