FOTO: Ďalší priechod pre chodcov v meste bol osvetlený, ale zatiaľ ich je stále málo

19.11.2017

Zdroj: FB Tomáša Korčeka

Páčil sa vám článok?

Tragická dopravná nehoda zo soboty 18. novembra, pri ktorej zahynul 87-ročný pán, opäť ukázala, že ani na priechodoch pre chodcov nie sú ľudia v bezpečí. A riziko sa zvyšuje v neskorých poobedňajších a večerných hodinách a to najmä v zimnom období, kedy sa skoršie stmieva. Len v mestskej časti Nové Mesto boli za posledné mesiace niektoré priechody pre chodcov osvetlené a nepochybne má každé takéto preventívne opatrenie svoj zmysel, ak výsledkom bude záchrana ľudského života.

Tragická dopravná nehoda zo soboty 18. novembra, pri ktorej zahynul 87-ročný pán, opäť ukázala, že ani na priechodoch pre chodcov nie sú ľudia v bezpečí. A riziko sa zvyšuje v neskorých poobedných a večerných hodinách a to najmä v zimnom období, kedy sa skoršie stmieva. V mestskej časti Nové Mesto boli za posledné mesiace niektoré priechody pre chodcov osvetlené a nepochybne má každé takéto preventívne opatrenie svoj zmysel.

Aj v Novom Meste sa totiž stala vlani tragická nehoda, pri ktorej zomrel chodec. A to 19. septembra 2016 práve na Vajnorskej, kde 72-ročného Emila Kalábera zrazil na priechode bývalý politik Daniel Lipšic. Starý pán vtedy ťažkým zraneniam takisto podľahol a exministra spravodlivosti odsúdili na trojročný podmienečný trest s päťročnou skúšobnou dobou.  

(ars, foto: facebook T.K.)

Páčil sa vám článok?