FOTO: Bratislavčanka upozorňuje kompetentných na nebezpečenstvo, ktoré číha na ľudí priamo na chodníkoch

18.11.2017

Zdroj: A. Hledíková

Páčil sa vám článok?

Do redakcie sme dostali mail od pani A. Hladíkovej, ktorá naším prostredníctvom chce upozorniť kompetentných na potenciálne nebezpečenstvo číhajúce na ľudí priamo na chodníkoch v centre Bratislavy. Prekážajú jej najmä pozostatky po odstránených dopravných značkách, teda konkrétne zvyšky odpílených železných tyčí trčiacich z betónu. Jej pripomienku uverejňujeme v nekrátenej podobe.

​„Najprv niekto osadí dopravné značky, potom zistí, že je to zle a následne odstráni, ale len časť. Ide o vyčnievajúce odrezané železá, ktoré trčia z betónu skoro v strede chodníkov po odrezaní značiek. Odstránenie znamená až po úroveň chodníka. Ten chodník bol predtým rovný, kým niekto nevyvŕtal dieru, osadil tyč a zalial betónom nad úroveň chodníka. A prečo sa vlastne značky neosadzujú až na kraj chodníka? To, aby už ani matky s kočíkom nemohli prejsť po chodníku, ale museli obchádzať značky po ceste?" pýta sa pani A. Hladíková.

„Treba požiadať firmu, ktorá  povrchne vykonáva v Bratislave odstránenie tyčí z chodníka, ktoré predtým osadili, aby tieto nedostatky odstránili aj s betónom na úroveň chodníka , teda dať chodník do pôvodného stavu skôr ako začne zima. Alebo sa na to čaká, kým trčiace nástrahy zakryje sneh a na to niekto spadne?“


(ars, foto: A.Hledíková)

Páčil sa vám článok?