FOTO: V Dúbravke sa vo veľkom pustili do búrania - pozrite sa, čo všetko stihli za pár hodín zrovnať so zemou

10.11.2017

Zdroj: FB Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Mestská časť Bratislava - Dúbravka sa postupne zbavuje starých, schátraných, nevyužitých a nebezpečných prístreškov. V priebehu posledných dní sa na jej území zbúralo viacero skladov, nelegálnych garáží a objektov, ktoré využívali už len túlavé mačky a bezdomovci.

​„Išlo o staré a nefunkčné objekty, ktoré boli postavené ešte v čase vzniku nášho sídliska. Ľudia v nich mali odložené rôzne veci a niektoré boli prerobené na nelegálne garáže. Vyzvali sme miestnych obyvateľov, aby tie priestory vypratali a následne sme pristúpili k búracím prácam. Väčšina tých objektov už neplnila žiadnu funkciu. Maximálne v nich občas prespávali bezdomovci," povedala pre Bratislavské noviny dúbravská hovorkyňa Lucia Marcinátová.   

Miestna samospráva občanov ubezpečila, že v žiadnom prípade nejde o búranie nových kontajnerových stojísk! Naopak, ich budovanie mestská časť podporuje a vyčlenila na ne aj dotácie. Od budúceho roka to bude suma 3000 eur a v prípade, že sa bytové domy združia a vybudujú spoločné kontajnerové stojisko, tak im mestská časť môže poskytnúť dotáciu až vo výške 5000 eur. V prípade, že nebudú mať občania záujem o prístrešok na kontajnery, tak mestská časť uvažuje o tom, že by na tomto priestore vybudovali nové parkovacie miesta.

(ars, foto: FB Dúbravka) 

Páčil sa vám článok?