VIDEO: V Klariskách sa chystá gospelový koncert s Ankou Repkovou a Britom Danielom Thomasom

9.11.2017

Zdroj: Archív D.T. a A.R.

Páčil sa vám článok?

Máte radi gospelovú hudbu? V takom prípade si určite nenechajte ujsť koncert britského speváka Daniela Thomasa a slovenskej speváčky Anky Repkovej, ktorý sa uskutoční v nedeľu 26. novembra 2017 o 19:00 hod. v kostole Klarisky. Oboch sólistov bude sprevádzať nielen orchester, ale aj 55-členný spevácky zbor.

Multitalentový Daniel Thomas spieval s Mariah Carey, Eltonom Johnom, Stingom, Lionelom Richiem, Hozierom, Leonou Lewis a ďalšími svetovými hviezdami a slovenská speváčka Anka Repková môže byť verejnosti známa z muzikálov Vlasy, Rocky Horror Show či Rebelové. Ich prvé a jediné spoločné vystúpenie sa bude konať 26. 11. v bratislavskej koncertnej sieni Klarisky. Daniel Thomas ako vokalista Cher, Mariah Carey, Luthera Vandrossa, Jamesa Browna, Anastacie a iných spevákov s nimi precestoval celý svet a dirigoval aj spevácke zbory, ktoré spievali s Madonnou, Kylie Minoque, Samom Smithom a ďalšími hviezdami. Daniel sa na koncerte predstaví nielen ako spevák, ale aj ako dirigent. Pod jeho vedením vystúpi 55 členný spevácky zbor, ktorý vznikne počas predchádzajúceho 2-dňového gospelového workshopu.

Takto vyzeral koncert Anky Repkovej v Klariskách vlani.

„Daniel je fantastickým spevákom a srší neuveriteľnou energiou. Som veľmi rada, že prijal moje pozvanie, a už 26. novembra ho budú môcť spoznať a hlavne naživo zažiť aj diváci na Slovensku. Neskutočne sa teším na tento spoločný koncert! Bude to nezabudnuteľný zážitok nielen pre vás divákov, ale aj pre nás účinkujúcich,“ pozýva na gospelový koncert jeho organizátorka - speváčka Anka Repková.

Tá na koncerte predstaví svoju autorskú tvorbu z nového albumu Som pravdivá, ktorý na ňom aj slávnostne pokrstí. Jej inšpiratívnu a povznášajúcu hudbu budú môcť prítomní diváci počuť v krásnom súzvuku sláčikových nástrojov, klavíra, gitary a rytmických nástrojov. Rovnako ako Daniel, aj Anka sa predstaví ako dirigentka, a to svojho gospelového zboru Spievanie nás baví.

Úlohy moderátorky tohto výnimočného podujatia sa zhostí známa herečka Katarína Brychtová. Vstupenky na Veľký gospelový koncert sa dajú kúpiť buď cez internetovú stránku predpredaj alebo aj priamo na mieste, teda pri vchode do koncertnej siene Klarisky na Klariskej ulici č.3.

(ts, foto: archív A.R. a D.T.)

Páčil sa vám článok?