Jazero Rohlík má za sebou revitalizáciu za 30-tisíc eur. Čo na ňu poviete?

27.10.2017
0

Zdroj: MÚ Ružinov

Páčil sa vám článok?

Ružinovské jazero nachádzajúce sa za nemocnicou, ktoré je známe skôr pod menom Rohlík, má za sebou úpravy za 30-tisíc eur..

V rámci revitalizácie ružinovská samospráva prostredníctvom  podniku verejno-prospešných služieb vytvorila pri jazere mlátový chodník, upravila svah pláže na východnej strane jazera a zatrávnila ho, pokosila ruderálny porast na svahu a ošetrila porast lužných drevín. Zároveň pri jazere pribudlo päť lavičiek, tri smetné koše, štyri vŕby, tri jasene a vodné rastliny v plážovej časti. Na túto revitalizáciu putovalo približne 30-tisíc eur z rozpočtu mestskej časti. O nové lavičky a koše sa bude starať ružinovská samospráva a o zeleň nemocnica. 

Ružinov chcel zrevitalizovať jazero Rohlík už v roku 2013, nedostal k tomu ale súhlas vtedajšieho vedenia Univerzitnej nemocnice Bratislava z dôvodu nevysporiadaných vlastníckych vzťahov. Vlastníkom pozemkov pri jazere je štát a v správe ich má nemocnica. „Teší ma, že sa nám podarilo so súčasným vedením Univerzitnej nemocnice Bratislava, ktorá je správcom pozemku okolo jazera, nájsť spoločnú reč. Vďaka našim rokovaniam, ktoré sme viedli s podporou župy, sme tak mohli okolie jazera upraviť. Naším cieľom bolo skrášlenie Rohlíka, ale aj zachovanie jeho divokej krásy. Chceme z neho vytvoriť oddychovú zónu pre obyvateľov, ale zároveň aj pre rybárov, ktorí sa o vodnú plochu jazera roky starajú a neodmysliteľne k nemu patria,“ objasnil starosta Ružinova Dušan Pekár.

Porovnajte si na fotografiách Rohlík pred a po revitalizácii za 30-tisíc eur.

Pred revitalizáciou:

Zdroj: MČ Ružinov

Po revitalizácii:

Zdroj: MČ Ružinov

​(ts, ms)

Páčil sa vám článok?