Aby seniori nenaleteli šmejdom: V Dúbravke sa uskutoční diskusia spojená s premietaním

15.10.2017
0

Zdroj: MÚ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Určite sa mnohí z nás stretli s prípadom, keď našim rodičom či starým rodičom ponúkali podomoví predajcovia „extra výhodné“ pracie prášky, hrnce a mnoho iného tovaru. V Dúbravke seniorom pomôžu, aby takýmto šmejdom nenaleteli.

Niekedy takáto návšteva končí kúpou nekvalitného tovaru, inokedy dokonca krádežou úspor, ktorých úkryt „predajcovia“ odhalili po tom, čo ich dôverčiví seniori vpustili do svojich domovov.

„Po prednáške o štítnej žľaze preto pokračuje mestská časť Bratislava - Dúbravka v rámci mesiaca úcty k starším ďalšou. Tentoraz sa bude hovoriť o Ekonomickom poškodzovaní seniorov,“ informovala hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová.

Akcia bude spojená s premietaním filmu Šmejdi. Debatovať sa bude o skúsenostiach s podvodníkmi, no najmä o tom, ako sa im brániť a ako správne odhadnúť neserióznych predajcov.

Prednáška sa uskutoční  v pondelok 16. októbra o 14.00 h v Dome kultúry Dúbravka. Príďte porozprávať o svojich skúsenostiach či vypočuť si prípady seniorov, ktorí sa stali obeťami podvodu. Vstup je voľný.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?