Saleziánske dielo na Trnávke sa rozšírilo o nové priestory

24.9.2017

Zdroj: SDB

Páčil sa vám článok?

Saleziánske dielo na bratislavskej Trnávke sa v tomto roku rozšírilo. K farnosti, oratóriu a futbalovému klubu SDM Domino pribudlo Rodinné centrum (RC) Mamy Margity. Komplex včera poobede slávnostne otvorili.

Saleziáni Don Bosca (SDB) pôsobili na Trnávke doteraz prostredníctvom troch častí, ktoré sa vzájomne dopĺňali – farnosť, oratórium (mládežnícke stredisko) a futbalový klub SDM Domino. Od tohto roka k nim pribudlo rodinné centrum, ktoré pozostáva z materskej školy, materského centra, poradenského centra pre rodiny Family Garden a medicentra s viacerými špecializovanými lekármi.

Rodinné centrum je nové zariadenie v priestoroch bývalej Strednej odbornej školy drevárskej na Pavlovičovej ulici. Dlhodobý nájom starého školského objektu organizácii SDB schválili poslanci Bratislavského samosprávneho kraja v apríli 2015. Jeho priestory rekonštruovala v hodnote vyše 700.000 eur rehoľná kongregácia SDB. RC je pomenované po Margite Occhienovej (1788-1856), matke Dona Bosca, zakladateľa saleziánov.

(TASR, foto: SBD)

Páčil sa vám článok?