VIDEO: Na Zlatých pieskoch je živšie ako inokedy - koná sa tu reggae festival Uprising 2017

26.8.2017

Zdroj: FB Uprising

Páčil sa vám článok?

Už od piatka prúdia do areálu prírodného kúpaliska na Zlatých pieskoch tisícky prevažne mladých ľudí - návštevníkov obľúbeného reggae festivalu Uprising, ktorý vyvrcholí dnes, teda v sobotu záverečnými koncertami a sprievodnými podujatiami.

Jubilejný Uprising sa v sobotu posunul do druhej polovice. Návštevníkov festivalu čaká viacero koncertov, ktoré sľubujú nezabudnuteľný hudobný zážitok aj možno budú aj príjemným prekvapením pre publikum. Okrem overených mien ako Macka B, Zion Train či Foreign Beggars sa môžu fanúšikovia tešiť aj na kultové akustické duo 5’nizza či emotívny rozlúčkový koncert Irie Révoltés, na ktorom sa ľuďom odporúčalo prísť oblečení buď v bielych tričkách alebo aspoň s bielym uterákom v ruke. Oslava jubilea festivalu je prichystaná počas koncertu The Wailers.

Slovenskú a českú scénu dnes zastúpia miláčikovia publika Medial Banana, nový projekt Moeho z A.M.O. s názvom Solid Move či česká Sklizeň. Rozhýbať obecenstvo pomáhal aj Dancehallový workshop či premiérový Uprising Dancehall Battle a streetCOM, ktorý návštevníkov viackrát v areáli prekvapil tanečnými Hip Happeningmi, na ktorých mohli niektorí vyhrať aj oficiálny merch. Pestrý sprievodný program prebieha aj v Urban zóne, na Heineken stagei či Good Pointe. Radosť z konania festivalu majú aj bratislavskí taxikári, ktorí v piatok v noci až do skorých ranných hodín vozili mládež zo Zlatých pieskov na rôzne miesta Bratislavy, kde boli účastníci Uprisingu ubytovaní...

Takto vyzeral prvý festivalový deň:

(ars, video a foto: FB Uprising)

Páčil sa vám článok?