O posledný koncert kultúrneho leta v Dúbravke sa postará dychovka

26.8.2017
Kultúrne leto v Dúbravke

Zdroj: Mudu

Páčil sa vám článok?

Festival dychovej hudby bude posledným koncertom v rámci kultúrneho leta v Dúbravke. V amfiteátri na Valachovej ulici vystúpi v stredu 30.augusta 2017 od 17,00 hod. viacero známych bratislavských hudobných telies so zameraním na dychovú hudbu.

Napríklad sa na pódiu predstaví Dychová hudba Spojár, ktorá má za sebou stovky vystúpení, predovšetkým na promenádnych koncertoch, verejných, športových a spoločenských aktivitách, ale aj pri spomienkových podujatiach. Po nej zaplnia amfiteáter členovia Vajnorskej dychovky, ktorá svojou činnosťou nadväzuje na bohatú, 150-ročnú históriu dychovej hudby vo Vajnoroch. Dychovka hrá pravidelne na domácich kultúrnych podujatiach, ako sú Vajnorské hody, Kultúrne leto či tradičné fašiangové zábavy. 

Formáciu For Bratislava tvorí partia mladých ľudí zapálených pre dychovú hudbu, ktorí sú živým dôkazom, že dychovka nemusí byť len doménou ľudí v seniorskom veku. Dychovka For Bratislava má približne 23 stálych členov a v repertoári rôzne žánre - od klasických pochodov a orchestrálnych skladieb, cez polky, valčíky, pop piesne, repete, muzikál, piesne pre sólový nástroj až po tematické, ako napríklad koledy.

Takisto sa na festivale predstavia aj členovia súboru Račianka so svojimi najlepšími skladbami, ktoré sú fanúšikom dychovky dobre známe. Dychová hudba Račianka má dlhoročnú tradíciu a dobre ju poznajú nielen na území mestskej časti, z ktorej pochádza.

Všetci priaznivci dychovej hudby sú vítaní 30.8.2017 o 17:00 v amfiteátri na Valachovej ulici. Vstup je voľný.

(ars, foto: MÚ Dúbravka)

Páčil sa vám článok?