Vianočný bazár bude tento rok ešte krajší

3.11.2006
Páčil sa vám článok?

V nedeľu 19. novembra sa v Starej tržnici na Námestí SNP uskutoční 16. vianočný bazár Medzinárodného klubu žien v Bratislave (IWCB), ktorý má byť podľa organizátorov ešte krajší ako v minulých rokoch.

Vianočný bazár je spoločenské a dobročinné podujatie, zamerané na získavanie finančných prostriedkov na charitu. Organizujú ho členky Medzinárodného klubu žien ako dobrovoľníčky bez nároku na odmenu. Princípom podujatia je predaj typických jedál a výrobkov jednotlivých krajín na tzv. medzinárodných stoloch. Všetky výrobky a potraviny venujú členky IWCB. Takto získané prostriedky sa následne poukážu na charitatívny účet IWCB a na ich rozdelenie dohliada Charitatívny výbor IWCB zložený z členiek z mnohých krajín.

Pre návštevníkov je Vianočný bazár možnosťou ochutnať jedlá z celého sveta, kúpiť prvé zaujímavé vianočné darčeky, vyhrať niektorú z mnohých cien v tombole a zároveň príjemným spôsobom prispieť na dobročinnosť. Vianočný bazár tradične otvára predvianočnú atmosféru v Bratislave.

Medzinárodný klub žien v Bratislave (International Women´s Club of Bratislava - IWCB) je organizácia žien z celého sveta žijúcich dlhodobo na Slovensku. Jeho členkami sú príslušníčky diplomatickej a medzinárodnej komunity na Slovensku.

„Tohtoročný Vianočný bazár bude ešte farebnejší, slávnostnejší a krajší ako po minulé roky,“ povedala nám jeho koordinátorka Monika Jochem. „Vďaka sponzorom bude mať tržnica krásnu výzdobu. Máme nové logo Vianočného bazáru a slogan, ktorý by ho mal vystihovať - Meet the World, teda Stretnite svet. Stará tržnica nám vyšla v ústrety aj v tom, že budeme môcť využívať priestory reštaurácie na prvom poschodí, kde budú mať návštevníci možnosť v pokoji si vychutnať dobroty z celého sveta kúpené pri niektorom z medzinárodných stolov.“

Okrem medzinárodných stolov má každý rok 10 mimovládnych organizácií možnosť predávať svoje výrobky na vlastných tzv. charitatívnych stoloch. Túto možnosť využívajú napríklad detské domovy, chránené dielne a iné organizácie, pre ktoré je to jeden zo spôsobov prezentovať sa pred verejnosťou a zároveň získať finančné prostriedky pre svojich chránencov.

Vstupenky budú stáť 100 korún, zľavnené 50 korún. Možno si ich zakúpiť v BKIS na Klobúčnickej ulici alebo v deň bazáru priamo v Starej tržnici.

Páčil sa vám článok?