Dúbravka dá do rekonštrukcie svojho domu kultúry viac peňazí

25.7.2017
0
V dúbravke v rámci mesiaca knihy urobia aj literárny kvíz - dk-dubravka-3
Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská časť Dúbravka navýšila sumu na vypracovanie projektovej dokumentácie na prestavbu a rekonštrukciu Domu kultúry Dúbravka.

Dúbravka pôvodnú sumu 50-tisíc eur navýšila na 195-tisíc eur s tým, že 100-tisíc eur presunie z plánovanej rekonštrukcie strechy na miestnom úrade na Žatevnej ulici a ostatné peniaze sa presunú z financií určených na drobné opravy v kultúrnom dome. „Nemá zmysel robiť drobné úpravy, keď sa plánuje rekonštrukcia,“ vysvetlil prednosta miestneho úradu Rastislav Bagar. Tieto zmeny v rozpočte samosprávy nebudú mať podľa neho žiadny dopad na zmenu výšky prebytku rozpočtu. V marci tohto roka vypísala mestská časť verejnú anonymnú jednokolovú architektonickú súťaž na riešenie Rekonštrukcie a dostavby objektu Domu kultúry Dúbravka. Na základe hodnotenia odbornej poroty sa víťazom súťaže stal návrh architekta Miroslava Vrábela. „Pozitívne je prepojenie komerčných priestorov s námestím a vybudovanie a usporiadanie námestia pre účely konania trhov. Ako jediný zo zaslaných návrhov invenčne rieši perspektívne využitie plochy strechy a plusom je aj využitie spoločného priestoru s presvetlením a umiestnením výťahu či jednoduchá prevádzková štruktúra objektu,“ zhodnotila víťazný návrh porota.

Dom kultúry v Dúbravke začal slúžiť na jeseň v roku 1986. Dôvodom vyhlásenia architektonickej súťaže bol súčasný stav objektu, jeho technické a funkčné zostarnutie a tiež zámer mestskej časti premiestniť do domu kultúry sídlo miestneho úradu, ktorý dnes funguje v troch objektoch.

(ars, foto: abn)

Páčil sa vám článok?