Chcete sa niečo dozvedieť o robotoch v službách prieskumu Slnečnej sústavy?

24.7.2017
0

Zdroj: FB Michala Smíška

Páčil sa vám článok?

Už tento týždeň sa v bude konať v Bratislave ďalšie zo série podujatí vedecká kaviareň, na ktorej sa bude diskutovať o prieskume slnečnej sústavy prostredníctvom špičkových technologických robotických systémov.

Podujatie sa uskutoční už tento štvrtok, teda 27. júla 2017 o 17.00 hod. v Centre vedecko-technických informácií SR na Lamačskej ceste 8/A, konkrétne v konferenčnej miestnosti na 2. poschodí. „Naším hosťom bude úspešný mladý slovenský vedec, matematik a robotik, Ing. Michal Smíšek, PhD., z Nemeckej vesmírnej agentúry (DLR). Oblasťou jeho vedeckého záujmu je vývoj robotických systémov pre prieskum planetárnych povrchov a iných človeku ťažko dostupných lokalít, ako dno oceánov a planetárny povrch,“ napísali do pozvánky organizátori.

Pán Smíšek sa v súčasnosti venuje výskumu robotických senzorov, čiže technologických komponentov, ktorými robot vníma svoje okolie. Vedeckú kaviareň navštívi tesne po návrate zo simulovanej lunárnej misie na sopke Etna na Sicílii v rámci projektu ROBEX, ktorý je demonštráciou pripravenosti európskych robotických systémov.

Júlová vedecká kaviareň je sprievodným podujatím festivalu vedy Európska noc výskumníkov 2017 a vstup na podujatie je voľný.

 

Zdroj: Veda v centre

​Viac informácií sa dozviete na týchto adresách:

 

http://ncpvat.cvtisr.sk/sk/veda-v-centre.html?page_id=510

 

https://www.facebook.com/events/321532971634291/

 (ars, foto: facebook m.s.)

 

Páčil sa vám článok?