Aká je kvalita vody na kúpaliskách? Tu sú čerstvé výsledky analýz

21.7.2017
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Regionálny úrad verejného zdravotníctva dnes zverejnil aktuálne kontrolné merania vzoriek vody na prírodných a umelých kúpaliskách vrátane Bratislavského kraja.

Pokiaľ ide o Bratislavský kraj, zamestnanci úradu odoberajú vzorky vody na prírodných kúpaliskách Zlaté piesky, Slnečné jazerá – Senec a Kuchajda. Pozornosť však venujú i vodným plochám s neorganizovanou rekreáciou, do analýzy zahrnuli Vajnorské jazero, Veľký Draždiak, Ivanka pri Dunaji, Rusovce – Candell, Čunovo, Malé Leváre, Plavecký Štvrtok, Nové Košariská.  Naposledy opakované odbery vôd uskutočnili 17.07.2017 na lokalitách Kuchajda, Veľký Draždiak a Ivanka pri Dunaji. Všetky odobraté vzorky potvrdili vyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie.

Čo sa týka umelých kúpalísk,  na konci 29. týždňa malo povolenie na prevádzku v rámci Slovenska 180 kúpalísk so 640 bazénmi. Na žiadnom umelom kúpalisku v Bratislavskom kraji však problémy s kvalitou vody nezistili.

Kvalitu vody na prírodných kúpaliskách zaradených do monitoringu alebo s organizovanou rekreáciou kontroluje RÚVZ v Bratislave v dvojtýždňových intervaloch i podľa aktuálnej situácie. Na lokalitách s neorganizovanou rekreáciou sa vykonávajú len orientačné kontroly kvality vody na kúpanie dva- až trikrát za sezónu alebo podľa aktuálnej situácie. Kontrola bazénovej vody sa preveruje raz za mesiac alebo podľa aktuálnej situácie.

(ms)

Páčil sa vám článok?