Potulná galéria proti extrémizmu zavíta v nedeľu do Karlovej Vsi

21.7.2017
0

Zdroj: BSK

Páčil sa vám článok?

Potulná galéria nomadSPACE od 10. júla cestuje po slovenských obciach a mestách, aby umením upozorňovala na nebezpečenstvo xenofóbie, rasizmu a extrémizmu. Každý deň bola na inom mieste a tento víkend ju môžete poslednýkrát vidieť v Bratislave.

Potulnú galériu môžete navštíviť na jej úplne poslednej zastávke v nedeľu o 18.00 hodine v Karlovej Vsi v reštaurácii Kontajner Riviéra, kde sa uskutoční jej finisáž. Organizátori výstavou a teda výtvarným umením oboznamujú ľudí s tým, ako rozlíšiť rozdiely medzi hoaxom, hejtom, konšpiračnou teóriou či dezinformáciou. Všetko v priestore malého nákladného auta a jeho okolí, kde sú sústredené diela súčasných vizuálnych umelcov bojujúcich proti xenofóbii, rasizmu a extrémizmu.

Pripravená je inštalácia Lukáša Houdeka a interaktívne hry Danky Krajčovej, ktoré priblížia problémy utečencov. Ďalej napríklad rakúska autorka Anna Witt sa vo svojom vystúpení bude pýtať ľudí, čo bola pre nich najdôležitejšia otázka, keď mali 16 rokov a Kundy Crew uskutočnia svoje povestné workshopy. Organizátori nezabudli ani na detské tvorivé dielne, workshopy a prednášky či debaty s cieľom sprístupniť prezentovanú problematiku čo najširšiemu publiku.

Potulnú galériu nomadSPACE podporil Bratislavský samosprávny kraj.

FOTOGALÉRIA:

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?