Kúpalisko, ktoré je zadarmo, ľudia už trikrát naplnili do posledného miesta!

19.7.2017
0

Zdroj: Facebook Kúpalisko Ekoiuventa

Páčil sa vám článok?

Začiatkom júla otvoril minister školstva Peter Plavčan vynovené kúpalisko Mičurín, ktoré sa nachádza v areáli Ekoiuventy na Búdkovej ceste. V tejto sezóne je naň vstup bezplatný, takže sa dalo predpokladať, že sem začnú prúdiť doslova davy Bratislavčanov. Aká je realita?

„Najmä prvé dni po otvorení kúpaliska boli dosť hektické. Prispelo k tomu aj horúce počasie. Ľudia si sem cestu našli naozaj v hojnom počte a už sa nám trikrát stalo, že kapacita kúpaliska bola úplne naplnená,“ povedala pre Bratislavské noviny Ivana Skokanová - hovorkyňa Ministerstva školstva, ktoré kúpalisko prevádzkuje.

Ministerstvo zriadilo aj facebookovú stránku s názvom Kúpalisko Ekoiuventa, kde verejnosť pravidelne informuje o aktuálnom počte návštevníkov, teplote vody či vzduchu. Vďaka tomu vieme, že napríklad včera o jednej na obed bolo na kúpalisku 110 ľudí a dnes predpoludním sa tu slnilo a kúpalo 63 návštevníkov. Otvorený je už aj bufet, takže ľudia sa nemusia báť, že budú hladní a smädní, ak by si zabudli vziať z domu vlastné občerstvenie.

Na kúpalisku je nastavený taký systém, že k dispozícii je 150 náramkov na ruky a každý záujemca o kúpanie dostane pri vchode do areálu jeden. V prípade, že sa všetky náramky minú a kapacita kúpaliska je naplnená na maximum, tak ďalších ľudí už dnu nevpúšťajú. „Väčšinou však neodchádzajú, ale radšej pár minút počkajú, kým niekto z kúpaliska neodíde a potom sa jednoducho vymenia,“ napísali na spomínanú stránku prevádzkovatelia kúpaliska Ekoiuventa. Dá sa teda konštatovať, že záujem o kúpanie zadarmo je v našom hlavnom meste značný, ale zatiaľ to ľudia nezneužívajú a snáď sa okúpal každý, kto sa na Mičurín vybral.

(ars, foto: FB)

Páčil sa vám článok?