FOTO: Umenie dostali aj do WC v podchode na Trnavskom mýte!

10.7.2017
0

Zdroj: Spots

Páčil sa vám článok?

Pred niekoľkými dňami sa v podchode na Trnavskom mýte konal už v poradí dvanásty Spots – priam už kultové podujatie bratislavskej subkultúry

Výstavnými priestormi sa stali aj zanedbané toalety, ktoré už pár rokov neslúžia verejnosti, ale  akurát predajcom obchodných prevádzok. Tie tu ešte donedávna v podchode boli, avšak v súvislosti s nadchádzajúcou komplexnou rekonštrukciou podchodu na Trnavskom mýte, boli všetky vysťahované. Bez nich pôsobí tento podzemný priestor dosť opustene a vyvoláva v chodcoch skôr depresívne stavy a úzkosť. Možno aj práve to inšpirovalo organizátorov podujatia SPOTS 12 k tomu, aby uskutočnili ďalšiu zo série akcií na netradičných miestach práve tu.

Venovaná bola klasickej punkovej subkultúre a hlavným bodom programu bola vernisáž diel talentovaného výtvarníka a frontmena kapely Ramones Bratislava Jána Hrčku, ktoré boli situované najmä na pánskych toaletách v podchode na Trnavskom mýte. Nechýbalo ani zopár zaujímavých doplnkov ako napríklad plastový pult s historickým telefónom, rôzne dekorácie či vtipné tabule, ale aj živá „hajzelbabka“ za stolíkom, na ktorý jej záujemcovia o vstup na WC hádzali drobné. Na mieste sa dali kúpiť staré platne, konal sa tu koncert skupiny Ramones a potom sa o atmosféru staral DJ.    

 (ars, foto: Spots)

Páčil sa vám článok?