Bolesti chrbta liečia odborníci v EuroPainClinics®

23.8.2016
Bolesti chrbta liečia v europainclinics® - europainclinic_01
Páčil sa vám článok?

(pr) Špecializovanú ambulanciu EuroPainClinics® so zameraním na liečbu dlhodobej bolesti chrbta nájdete neďaleko centra, v mestskej časti Bratislava - Petržalka na Rusovskej ceste. V pokojnom a ústretovom prostredí vám tu špičkoví experti ponúkajú účinnú pomoc pre zlepšenie vášho zdravotného stavu a rýchly návrat do aktívneho života bez bolesti chrbta.

Bolesťou chrbta trpí až 80 % dospelej populácie a v priebehu života sa s ňou aspoň raz stretáva každý človek. Pokiaľ bolesť pretrváva dlhšie než tri mesiace, t. j. stáva sa chronickou bolesťou, pričom doterajšie dostupné liečebné prostriedky neprinášajú znateľnú úľavu, môže ísť o závažný zdravotný problém. Je namieste obrátiť sa na odborníkov.

Ambulancia liečby bolesti EuroPainClinics® ponúka účinnú liečbu, pomoc a riešenie pacientom s dlhodobou bolesťou chrbta v bedrovej oblasti, s bolesťou chrbta vystreľujúcou do končatín, pri preukázanom poškodení medzistavcových platničiek či s pretrvávajúcimi bolesťami po operácii chrbtice. Základom je presná diagnostika chrbtice, vďaka ktorej je možné odhaliť zdroj bolesti a následne stanoviť najvhodnejšiu liečebnú metódu. Patria medzi ne blokády mediálnych ramienok stavcových, tzv. facetových kĺbov či SI kĺbu (tzv. esíčko), blokády miechových nervov, bolesť spôsobená zápalom nervu alebo tzv. provokačná diskografia, ak bolesť spôsobuje poškodená medzistavcová platnička. V prípade potreby sa robia pokročilejšie terapeutické výkony ako epidurolýza, rádiofrekvenčná termoablácia alebo pulzná rádiofrekvencia. Všetky poskytované výkony vychádzajú z medzinárodných štandardov a odporúčaní a zároveň využívajú najnovšie metódy a trendy v oblasti liečby bolesti. Ambulancia sa čiastočne zaoberá aj liečbou krčnej chrbtice.

Ambulancia sa nezameriava na bolesti chrbta spojené s onkologickými diagnózami a na bežné bolesti pohybového aparátu.

V rámci komplexnej liečby ponúka pacientom možnosť operatívnych zákrokov v Integrovanom centre EuroPainClinics® pre endoskopické a miniinvazívne výkony v Košiciach.

Vedúcim lekárom ambulancie je MUDr. Martin Griger, anestéziológ, intenzivista a algeziológ, popredný špecialista na intervenčnú liečbu bolesti, ktorý získal celý rad cenných skúseností počas svojho pôsobenia v Írsku. Pracovisko využíva odbornosť zahraničných expertov EuroPainClinics®. Priamu spoluprácu má ambulancia EuroPainClinics® v Bratislave nadviazanú s Dr. G. Michaelom Hessom, renomovaným nemeckým ortopedickým chirurgom so špecializáciou na pokročilé endoskopické výkony na chrbtici a špecialistom na liečbu bolesti.

Ordinačné hodiny sú od pondelka do piatka od 7.00 do 15.00 hodiny. Na vstupnú konzultáciu sa možno objednať na tel. čísle +421 949 417 152.

Výhodou je výborná dopravná dostupnosť MHD vrátane možnosti parkovania. Autobusová zastávka „Záporožská“ sa nachádza takmer naproti vchodu do zdravotného strediska Vila Magma, kde je ambulancia umiestnená na 1. poschodí.

www.europainclinics.com/sk

Foto: archív EuroPainClinics®

Páčil sa vám článok?