Bola to neúcta k ľuďom a pochovaným

29.5.2016
0
Bola to neúcta k ľuďom a pochovaným - cintorin_slavicie
Páčil sa vám článok?

Som takmer 78-ročný dôchodca, chorý po operácii srdca, diabetik trpiaci obštrukčnou chorobou pľúc, viackrát liečený vo Vysokých Tatrách a žijúci v Petržalke. Keďže nedávno uplynulo 20 rokov od úmrtia mojej manželky vybral som sa na cintorín v Slávičom údolí.

Nekúpil som doma žiadne kvetiny ani veniec, že veď tam si ho kúpim. Dosiaľ som to vždy tak robil a bol som spokojný. Po príchode do Slávičieho údolia som však zostal veľmi prekvapený. Spoločnosť Marianum predajňu kvetín zatvorilo s nápisom, že predajňa je z „technických príčin zatvorená“ a na žiadnom inom mieste ich predaj nenahradilo. Pravdepodobne to tak bolo už dlhšie, pretože miestnosť bola úplne vysťahovaná.

Nuž, vybral som sa pred cintorín, kde obyčajne zvyknú súkromníci predávať svoj dopestovaný tovar. Na moje veľké prekvapenie som tam našiel „až“ dvoch predajcov, výber žiadny, len jeden druh živých kvetov, o umelých a o venčekoch ani chýru.

Pritom všetko bolo drahé a o registračných pokladniciach ani chýru, ako by to bol pre nich neznámy pojem.

Musím ešte dodať, že týmto postojom pohrebníctva Marianum som nebol prekvapený len ja, ale viacero iných ľudí. Niektorí z nich odišli s tým, že si idú do mesta niečo kúpiť a potom sa vrátia. Myslím si, že Marianum tým prejavilo svoju neúctu nielen k nám zákazníkom, ale hlavne ku všetkým tam pochovaným. Môže vysvetliť, prečo to tak je? Myslím si, že ekonomické dôvody na toto konanie neobstoja.

Juraj Slabý, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?