Cyklisti by mali Partizánsku lúku obísť

13.10.2006
Páčil sa vám článok?

Partizánska lúka a chodník pri potoku Vydrica vedúci až po Rotundu pri Železnej studienke by mali využívať len chodci. Ak chcú cyklisti predsa len prejsť spomínaným územím, mali by rešpektovať značenie a zosadnúť z bicykla.

Podľa vyjadrenia riaditeľa Mestských lesov Vladimíra Kutku cyklisti môžu na tomto úseku využívať obnovenú a pohodlnú Cestu mládeže. Na Partizánsku lúku prichádzajú najmä rodiny s deťmi. Tým, že cyklisti toto územie obídu a využijú inú trasu, vyhnú sa možným, často aj nepríjemným kolíziám s deťmi alebo ich rodičmi. Navyše chodníky na lúke sú zväčša projektované ako prechádzkové, teda určené pre peších, uviedol V. Kutka.

Na Železnej studienke pribudli aj dve nové železné rampy, ktoré zabránia vodičom jazdiť cez Partizánsku lúku a popri jazerách. Jednu osadili pri Klepáči, pretože podľa Vladimíra Kutku sa stávalo, že vodiči nerešpektovali zákaz vjazdu a práve tu vchádzali autom na Kysuckú cestu, ktorá vedie popri jazerách až pod Červený most. Pod týmto mostom je druhá rampa namontovaná aj kvôli rybárom, ktorí sa odtiaľto pokúšali vojsť k jazerám, jazdili po hrádzach a parkovali na asfaltovej ceste pod svahom. Rampy sú konštruované tak, aby cez ne mohli pohodlne prejsť chodci.

Páčil sa vám článok?