Stromy padnú, dopredu ich označia za choré

29.6.2015
0
Stromy padnú, dopredu ich označia za choré - raca_cintorin
Páčil sa vám článok?

Pred niekoľkými rokmi som sa presťahoval z Bratislavy-Nového Mesta do Rače. Hlavným dôvodom bola aj nezmyselná výstavba na Námestí Biely kríž a kde sa aj naďalej uvažuje o developerských zásahoch na tomto kedysi tichom a zelenom námestí.

V Rači som si však veľmi nepomohol. Najnovšie ma však znepokojila informácia o rozšírení miest na pochovávanie na račianskom cintoríne. Račianske pohrebisko je v susedstve Základnej školy Jána de la Salle na Detvianskej ulici. Bezprostredne za plotom cintorína je školský dvor. Našťastie, medzi plotom cintorína a prvým radom hrobov na pochovávanie je dostatočný odstup a vyrastajú tam veľké a košaté stromy, ktoré robia akúsi bariéru. Zatiaľ.

V poslednom čase je v Rači málo miest, ktoré nedajú pokoj rôznym zámerom. Tým posledným je vyrúbať stromy a na ploche roky nevyhnutne oddeľujúcej školu od cintorína vymerať ďalšie hrobové miesta. Samozrejme, stromy sa najprv vyšetria, či sú zdravé, no výsledok ich diagnostiky už teraz poznám... Poznám už mnoho bratislavských príbehov, kde nevíťazí logika, zdravý rozum a hlavne stále zmenšujúca sa zeleň. Toto bude ďalší príklad do mozaiky likvidácie životného prostredia v Bratislave.

Ján Papuga, Rača
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?