Obyvatelia z okolia Páričkovej ulice rozhodli, čo všetko bude na ihrisku

14.6.2015
0
Obyvatelia z okolia páričkovej ulice rozhodli, čo všetko bude na ihrisku - parickova_ihrisko
Páčil sa vám článok?

Nové hojdačky, hracie prvky, zostavy, šmýkačky, atrakcie na lezenie, opravené hokejbalové ihrisko, nová workout zóna na cvičenie s vlastnou hmotnosťou, lavičky, ktoré svojou konštrukciou nebudú lákať bezdomovcov, smetné koše, oplotenie hracích prvkov, nové chodníky - tak bude ešte tento rok vyzerať zrekonštruované detské ihrisko na Páričkovej ulici.

K budúcej podobe ihriska neďaleko autobusovej stanice Mlynské nivy prispeli aj obyvatelia okolitých domov, ktorým mestská časť Ružinov priamo na ihrisku včera odprezentovala projekt rekonštrukcie ihriska. Obyvatelia vnútrobloku si vybrali hracie prvky a zostavy, aby ich mohli využívať rôzne vekové kategórie detí a vybrali si aj workoutové zostavy na cvičenie pre dospelých. Väčšina obyvateľov na ihrisku nechce pingpongový stôl.

S mestskou časťou sa dohodli na vybudovaní oplotenia okolo ihriska s hracími zostavami. Lavičky sa premiestnia z okraja ihriska do jeho centrálnej časti, aby čo najmenej svojou konštrukciou aj umiestnením lákali bezdomovcov.

„Samotné práce sa môžu začať v auguste alebo septembri. V rozpočte je na tento účel vyčlenených sedemdesiat tisíc eur,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár.

(ms)

Páčil sa vám článok?