Policajtom akoby sa nechcelo odísť zo strelnice v Rusovciach

20.1.2015
0
Policajtom akoby sa nechcelo z rusoviec do stupavy - Kaliňák
Páčil sa vám článok?

<strong>Policajná strelnica v Rusovciach, na ktorej cvičia príslušníci útvaru osobitného určenia, sa musí presťahovať, pretože spôsobuje ťažkosti tamojším obyvateľom. Na utorkovom rokovaní parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť to povedal minister vnútra Robert Kaliňák. Podľa portálu teraz.sk je však problémom výkup pozemkov pre novú strelnicu v katastri Stupavy.</strong>

Do presťahovania strelnice by riešením pre  Rusovčanov mohla byť protihluková stena napríklad z hliny vyvezenej pri výstavbe nového Starého mosta. povedal R. Kaliňák uznáva, že streľba občanov obťažuje.

Zástupcovia nespokojných Rusovčanov, ktorí prišli na rokovanie výboru, promptnému vyriešeniu situácie neveria. „Absolútne nie sme proti významu strelnice, rešpektujeme ho, len nám chýba reálne riešenie,“ tvrdia. Napríklad Rusovčan Ivan Türk sa domnieva, že policajtom sa do Stupavy nechce chodiť, keďže z Rusoviec to majú podstatne bližšie.

Za výstavbu protihlukových bariér sa vyslovil aj Ľubomír Galko, ktorý diskusiu o Rusovciach v parlamentnom výbore inicioval. Aj Daniel Lipšic uznáva, že asi nikto by nechcel bývať v lokalite s nižšou kvalitou bývania. „Mať vedľa domu strelnicu asi nie je to pravé orechové. Tento policajný útvar však cvičiť musí,“ podotkol.

Ľ. Galko zopakoval, že strelnica mala byť už dávno zatvorená. „Napriek prísľubom ministra vnútra a policajného prezidenta Tibora Gašpara sa v Rusovciach stále strieľa a je čas to riešiť. Ľudia, ktorí žijú blízko strelnice, trpia hlukom a zníženou kvalitou života. Je najvyšší čas im pomôcť,“ myslí si.

Obyvatelia Rusoviec sa na nadmerný hluk sťažujú už niekoľko rokov. Za zrušenie strelnice spísali aj petíciu, uzatvoril portál teraz.sk.

(brn)

Páčil sa vám článok?