Vodárenská záhrada je opäť otvorená

26.6.2014
0
Vodárenská záhrada je opäť otvorená - vodarenska1
Páčil sa vám článok?

Príďte si počas letných mesiacov oddýchnuť do revitalizovanej Vodárenskej záhrady. Na brehu Karloveského ramena vznikol jedinečný oddychový priestor a zároveň netradičný športový areál s voľnou plochou na hranie loptových hier.

Záhrada je vďaka atraktívnemu ihrisku ideálna pre rodiny s deťmi. Nachádza sa v nej dizajnový prístrešok s možnosťou usporadúvania rodinných piknikov. Je vybavený kompresorom, miestom na odkladanie bicyklov a pitnou fontánou. Dominantou rozšírenej záhrady je areál vodného sveta, ktorý sa skladá z kaskádovej fontány Kvapka vody a z vodojemu s vyhliadkou. Pre zvýšenie bezpečnosti našich návštevníkov pribudlo pozdĺž celej záhrady osvetlenie a kamerový systém.

Vodárenská záhrada je súčasťou areálu Vodárenského múzea, a preto v jej východnej časti pribudla malá expozícia čerpadiel. V rámci obnovy celého areálu bude v letných mesiacoch sprístupnená aj nová vodárenská expozícia v historických priestoroch 1. čerpacej stanice v Karlovej Vsi, ktorá prešla kompletnou pamiatkovou obnovou.

Vodárenskú záhradu a múzeum pre vás zrekonštruovala Bratislavská vodárenská spoločnosť. Záhrada je otvorená každý deň od 6.00 do 22.00 h.

Viac informácii nájdete na webovej stránke www.vodarenskemuzeum.sk


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?