V podchode na Borskej ulici videli potkany, magistrát to popiera

16.5.2014
0
V podchode na borskej ulici videli potkany, magistrát to popiera - borska_podchod1
Páčil sa vám článok?

V podchode, spájajúcom dve strany cesty a oba smery električkových nástupiští, na Borskej ulici v Karlovej Vsi sa vraj okrem ľudí pohybujú aj potkany. Upozornila nás na to čitateľka. Na mieste sme sa boli pozrieť, oslovili sme aj miestnu a mestskú samosprávu.

Pri našej návšteve sme síce potkany nevideli, všimli sme si však grafity, odpadky, ohorky z cigariet, opadanú omietku, chýbajúci poklop na kanáli a uzamknutú starú drevenú truhlicu, v ktorej bola azda posypová soľ na zimu.

„Na prechádzke so psom som si všimla, že v podchode na Borskej ulici sa okrem bezdomovcov stretávajú už aj potkany,“ upozornila nás prostredníctvom sociálnej siete čitateľka Bratislavských novín.

Opýtali sme sa na karloveskom miestnom úrade, či o situácii vedia, či ju riešia alebo plánujú riešiť. „Podchod je vo vlastníctve bratislavského magistrátu, ktorý sme s týmto podnetom písomne oslovili, aby bola zjednaná náprava. Povinnosť vykonať jarnú deratizáciu nariaďuje v Bratislave Regionálny úrad verejného zdravotníctva v čase od 1. apríla do 15. mája 2014,“ uviedla starostka Karlovej Vsi Iveta Hanulíková.

Hovorca bratislavského magistrátu Stanislav Ščepán nás informoval, že v podchode magistrát ako správca nemá žiadnu miestnosť a pracovníci magistrátu nenašli podozrivú dieru, kde by sa mohli zdržiavať potkany. „Pokiaľ skutočne niekto videl v podchode potkana, môže ísť o ich migráciu pod cestnú komunikáciu s cieľom hľadania nového teritória s potravou. Navyše v blízkosti je Obchodný dom Centrum, kde sú pri vstupe do podchodu aj priestory obchodu s potravinami, ktoré sú v súčasnosti v rekonštrukcii a potkany tak môžu prichádzať aj z týchto priestorov. Pracovníci nášho dodávateľa však potkanov pri opakovanej pravidelnej údržbe podchodu zatiaľ nezaregistrovali,“ uviedol Ščepán. Dodal, že v prípade potreby a výskytu potkanov mesto deratizáciu zabezpečí.

(mch)
Foto - Martina Chudá


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?