Do dvoch hodín dunajská voda zatopí prístup do Devína

4.6.2013
0
Do dvoch hodín dunajská voda zatopí prístup do devína - devin_hasici
Páčil sa vám článok?

V priebehu približne dvoch hodín by mali byť zatopené prístupové cesty do bratislavského Devína. Povedala to starostka mestskej časti Ľubica Kolková. Devínsku cestu podľa jej slov uzatvoria v oboch smeroch, zo smeru z Karlovej Vsi aj z Devínskej Novej Vsi.

"Upozorňujeme ľudí, aby s tým rátali a prispôsobili sa situácii. Nakúpili si napríklad potraviny, lebo odrezaní od sveta budeme asi dva dni," vystríha starostka s tým, že pri nevyhnutných transportoch bude pomáhať armáda. "Vydala som už aj pokyn pre školu a škôlku, aby si prišli rodičia vziať svoje deti," pripomenula. Devínčanov evakuovať zatiaľ nebudú.

Zdroj:

Ak hladina Dunaja stúpne o viac ako meter, pitnú vodu budú musieť do Devína privážať cisterny. Bratislavská vodárenská spoločnosť je už na takúto situáciu pripravená. "Keďže mestská časť Devín je zásobovaná práve vodou zo zdroja na zatopenom Sedláčkovom ostrove, pri stúpajúcej tendencii hladiny Dunaja o viac ako jeden meter bude dodávka pitnej vody do Devína prerušená," uviedol hovorca BVS Zenon Mikle. Dodal, že BVS už má pripravené pre takúto situáciu cisterny, ktoré do Devína privezú pitnú vodu. Dodávka pitnej vody do ostatných mestských častí podľa Mikleho ohrozená nie je.

(TASR)

Páčil sa vám článok?