Namiesto stromov vyrástli železné pútače

28.5.2013
0
Namiesto stromov vyrástli železné pútače - zahradnicka1
Páčil sa vám článok?

Veľmi dlho ma mrzel a deprimoval pohľad na časť Záhradníckej ulice od Jégeho po kostol Saleziánov. Videl som príležitosť vyriešiť to koncom jari 2012, keď sa začala rekonštrukcia domu na rohu Záhradníckej a Jégeho. V dobrej viere som 20. júna 2012 poslal e-mailom podnet na miestny úrad Ružinov.

Navrhol som, aby miestny úrad zabezpečil u majiteľa vysadenie stromoradia od Jégeho ulice po Saleziánov, keďže toto priestranstvo pripomína púštnu krajinu. Aby ho zaviazal postaviť oplotenie chodníka podobne ako majú Saleziáni, čím by sa dotvoril tento úsek do podoby celej Záhradníckej ulice. Tiež som navrhol na konci Jégeho odstrániť betónové oplotenie, ktoré zohyzďuje ulicu a postaviť primerané oplotenie.

Keďže som na tento podnet nedostal odpoveď, 31. októbra 2012 som e-mailom oslovil ružinovského starostu s tým, že som nedostal odpoveď. Upozornil som ho, že mi je ľúto strateného času a nečinnosti miestneho úradu, lebo namiesto stromov tu bol postavený obrovský reklamný pútač iba 50 cm od chodníka a 3 metre od cesty! A to v čase, keď pán primátor dal manifestačne niekoľko pútačov odstrániť. Napokon to vyzerá tak, akoby nie starosta a primátor, ale úradníci rozhodovali, veď ide o vplyvnú lobby.

Ani na tento podnet som doteraz nedostal odpoveď. Je mi to ľúto, lebo výsledkom ignorácie je, že jediných 5 tují, ktoré tam boli, do polovice zrezali, aby ustúpili štyrom obrovským reklamným pútačom, ktorých železná konštrukcia je necitlivo osadená do koreňov tují, takže pravdepodobne neprežijú a postupne vyschnú.

Sklamanie občana je jedna vec, ale to, že mestská časť neprihliada na názory občanov a nesnaží sa o zlepšovanie životného prostredia v prospech verejnosti, ale odsúhlasuje návrhy, ktoré vyhovujú investorom, je vec druhá. Je to bohužiaľ tak, že občan zostal opäť za dverami.

Ing. Ladislav Kányai, Ružinov
LIST ČITATEĽA


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?