Cez víkend budú v Rači tradičné hody

2.5.2013
0
Cez víkend budú v rači tradičné hody - racianske_hody_2013
Páčil sa vám článok?

Hodové slávnosti sú v Rači tradične pri príležitosti zasvätenia farského kostola jeho patrónom svätému Filipovi a Jakubovi. Tento rok budú 4. a 5. mája. Račianské gazdiné sa môžu pokúsiť tromfnúť tú, ktorá vlani upiekla najlepší hodový koláč. Račania môžu navštíviť Račiansky chotár alebo dať hodový budíček starostovi.

Slávnostné otvorenie hodov bude v sobotu 4. mája 2013 o 14.00 h pred Nemeckým kultúrnym domom. Slávnostná hodová svätá omša sa začne vo farskom kostole na Alstrovej ulici v nedeľu o 10.30 h. Stánky s jedlom, pitím a rôznymi výrobkami sa budú vinúť od Námestia A. Hlinku po uliciach Alstrova, Barónka a Knižkova dolina.

Aj tento rok je pre návštevníkov hodov pripravený bohatý kultúrny program. Deti sa potešia kolotočom a atrakciám, ktoré budú na Námestí A. Hlinku a aj v Knižkovej doline. Ľudová veselica bude v Nemeckom kultúrnom dome v sobotu od 20.00 h.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?