Zo štyroch toaliet na ružinovských sídliskách nefungujú ani jedny

3.4.2013
0
Zo štyroch toaliet na ružinovských sídliskách nefungujú ani jedny - strkovec5
Páčil sa vám článok?

Pri Štrkoveckom jazere pri Sabinovskej ulici medzi Drieňovou a Svidníckou ulicou sa nachádzajú nefunkčné verejné toalety, ktoré chátrajú už desaťročie. V ich okolí sa nachádzajú odpadky a donedávna v ich priestoroch prespávali bezdomovci. Ružinovská samospráva s nimi zatiaľ neplánuje nič robiť.

Verejné sociálne zariadenia sa budovali na území Ružinova v rámci výstavby sídlisk a priľahlých budov občianskej vybavenosti. Dnes sú nevyužívané, nefunkčné a peniaze na ich opravu samospráva neplánuje vyčleniť.

ň„Na verejných toaletách pri Drieňovej a Svidníckej ulici Ružinovský podnik verejnoprospešných služieb, ktorý toalety spravuje a financuje aj opravy a prevádzku, nedávno menil mrežu, aby dnu nechodili bezdomovci,“ uviedla hovorkyňa Ružinova Miroslava Štrosová. Dodala, že s nimi nemá miestna samospráva a ani Ružinovský podnik verejnoprospešných služieb žiadny zámer.

ňV Ružinove sa nachádzajú štyri takéto sídliskové verejné toalety. Všetky sú však uzavreté už minimálne desať rokov. Sú vo vlastníctve mesta, no zverené do správy mestskej časti. Funkčné a prevádzkované verejné toalety sa v Ružinove nachádzajú iba pri trhovisku Miletičova. Za použitie sa platí 0,20 eur.

„Mestská časť Ružinov sa ale v tomto období venuje investíciám do rekonštrukcie toaliet na školách a škôlkach, pretože niektoré neboli menené už 40 rokov. Investovali sme do toho už približne 250-tisíc eur,“ uviedla Štrosová.

(mch)
FOTO - Martina Chudá


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?