Bratislavský Volkswagen navštívil vlani 10.600 návštevníkov

11.1.2013
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský závod spoločnosti Volkswagen Slovakia (VW SK) navštívilo v roku 2012 rekordných 10.600 návštevníkov. Je to najvyšší počet za posledných päť rokov.

„V minulom roku sme zaznamenali návštevníkov z celého sveta. Okrem Európy si náš závod prišli pozrieť napríklad ľudia z Ruska, USA, Brazílie, Argentíny, Indie, Číny či Austrálie a mnohých ďalších krajín," uviedla koordinátorka návštev VW SK Lenka Holešová.

Približne tretinu návštevníkov pritom tvorili žiaci a študenti škôl a univerzít. Napríklad v rámci finále súťaže mladých vedcov EUCYS - The European Union Contest for Young Scientists si pozrelo závod 120 študentov z 37 krajín sveta.

Okrem technologicky náročnej výroby SUV vozidiel najvyššej triedy, produkcie mestských vozidiel či výroby hybridných automobilov lákajú návštevníkov do závodu v Devínskej Novej Vsi aj významné ocenenia. Bratislavský závod získal prestížne celoeurópske ocenenia za štíhlu a k životnému prostrediu ohľaduplnú produkcia Lean & Green Efficiency Award v roku 2012 a Automotive lean production Award v roku 2011 ako vôbec prvý v strednej a východnej Európe.

Bratislavský závod VW SK je jediným automobilovým závodom na svete, v ktorom sa vyrábajú vozidlá piatich automobilových značiek pod jednou strechou. Produkujú sa tu vozidlá pre 148 krajín sveta. Rozprestiera sa na ploche 1,7 km2. Najväčšia hala závodu, v ktorej prebieha montáž vozidiel, má plochu rovnajúcu sa 21 futbalovým ihriskám. Dominantou areálu je unikátna lanovka, ktorá preváža vozidlá z montážnej haly na testovaciu dráhu a späť. Okrem toho závod disponuje aj extrémnou offroad parcour dráhou.

Od februára 2013 bude spoločnosť realizovať aj prehliadky zamerané na produkciu ohľaduplnú k životnému prostrediu - Think Blue Factory.

(TASR)

Páčil sa vám článok?