Reklamu pribitú na stromoch odstránili

20.12.2012
0
Reklamu pribitú na stromoch odstránili - Cedula1
Páčil sa vám článok?

Hotel Blue Garni si ešte donedávna robil reklamu takým spôsobom, že reklamné tabuľky propagujúce jeho služby boli pribité na kmeňoch stromov popri mestských cestách. Po tom, ako sme upozornili magistrát ako vlastníka stromov, že sa na nich nachádza pribitá reklama, dali hotelu ultimátum na zvesenie reklamy, ktoré vinník dodržal.

Reklamné pútače boli pribité na dvoch stromoch na Prievozskej ulici oproti Apollu Business Centru smerom do centra mesta, v okolí zastávky MHD Novohradská. Hotel Blue Garni sa nachádza na Hontianskej ulici, ktorá je kolmá na Prievozskú a tabuľky uvádzali vzdialenosť a polohu hotela.

Išlo o verejnú zeleň, ktorá sa nachádza pri ceste a je v správe bratislavského magistrátu. „Pracovníci bratislavského magistrátu skontrolovali spomínanú lokalitu a upozornili riaditeľku hotela na porušovanie zákona pri umiestnení reklamnej tabule, a zároveň nariadili jej odstránenie do 24 hodín," uviedla hovorkyňa magistrátu Daniela Rodinová.

O deň neskôr nás informovala, že tabule sú už odstránené, o čom sme sa na mieste aj presvedčili. Rodinová ďalej dodala, že mesto víta každý podnet občana, ktorý upozorní samosprávu na porušovanie pravidiel, zákonov o umiestnení reklamných pútačov, bilbordov či už reklamnými spoločnosťami, firmami alebo organizáciami.

„Zároveň súčasné vedenie mesta aktuálne rieši nekoncepčné rozmiestňovanie nosičov vonkajšej reklamy, ako aj problémy s umiestňovaním reklamných pútačov, tzv. čiernych bilbordov na území mesta, a to v úzkej spolupráci s mestskými časťami, ako aj za aktívnej účasti podnikateľských subjektov, ktorí v tejto oblasti pôsobia," uviedla Rodinová.

Martina Chudá

Páčil sa vám článok?