Obchodný dom IKEA sa o tretinu zväčšil

11.10.2012
0
Obchodný dom ikea sa o tretinu zväčšil - Ikea1
Páčil sa vám článok?

Obchodný dom IKEA na Ivanskej ceste bol otvorený v roku 2002. Vzhľadom na rastúci záujem a potreby zákazníkov sa po desiatich rokoch rozhodlo o jeho rozšírení. V novembri 2011 začali rekonštrukčné práce, ktoré sa v týchto dňoch dovŕšili. Za necelý rok sa obchodný dom IKEA za plnej prevádzky zväčšil o tretinu z 22 000 m2 na 36 700 m2 a svojou rozlohou je najväčší v strednej Európe.

Rekonštrukcia priniesla viac inšpirácie a nápadov, viac výrobkov, viac parkovacích miest, viac pokladní, viac miesta v reštaurácii, väčší obchodík so švédskymi špecialitami - teda lepšie služby a pohodlnejší nákup pre zákazníkov. A nielen to. Pri prestavbe obchodného domu IKEA sa mimoriadne dbalo aj na jeho energetickú efektívnosť a zabezpečenie trvalej udržateľnosti.

Na celej budove sa zmenila sendvičová fasáda, ktorej hrúbka až 200mm prinesie o 30% lepšiu tepelnú izoláciu. Chladenie a vyhrievanie budovy zabezpečuje tepelné čerpadlo, vďaka ktorému získame ďalšie úspory v spotrebe energie. Na splachovanie toaliet sa využíva podzemná voda, osvetlenie budovy je zabezpečené z väčšej časti LED žiarovkami.

Nová a väčšia IKEA bude otvorená od 18. októbra 2012. Počas prvých štyroch dní je pre zákazníkov IKEA pripravené množstvo zaujímavých otváracích ponúk. Hneď v prvý deň tu bude veselo už od 6. hodiny ráno a prvých 500 návštevníkov dostane darček. Vynovený obchodný dom otvorí o 9,30 h riaditeľka obchodného domu IKEA spolu so švédskym veľvyslancom tradičným prepílením polena.

Od 9,30 do 11.00 h zabezpečí dobrú náladu Roxet Revival a zábava bude pokračovať až do nedele 21. októbra. Počas prvých štyroch dní sa brány obchodného domu otvoria už o 9.30 h a otvorené budú do 22.00 h. Vybrané výrobky s výraznými zľavami budú pre členov klubu IKEA Family ešte výhodnejšie.

(ikea)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?